Курка фарширована, смажені яблука та шоколадна корона – і колківський учень став першим кухарем в області
Ігор Гайдучик, учень Колківського ВПУ, взяв перше місце серед 11 учасників обласних училищ на конкурсі фахової майстерності з професії «Кухар» 4-го розряду профтехосвітніх закладів
У закладі профтехосвіти в Колках на Маневиччині навчають професійних кухарів-кондитерів. У квітні на базі Луцького ВПУ №9 відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кухар» 4-го, який проходив у два тури (теоретичний та практичний). Майбутні кухарі продемонстрували знання з технології приготування їжі, організації виробництва та обслуговування, знання предметів «Охорона праці», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування».
А під час практичного туру конкурсанти готували філе куряче фаршироване зі складним гарніром та яблука смажені в тісті.
Конкурс оцінювало компетентне журі на чолі із головою обласного осередку Асоціації кулінарів України Миколою Находом.
За результатами кулінарних змагань І місце здобув Ігор Гайдучик, учень групи №15 Колківського ВПУ.
Тепер хлопець захищатиме честь закладу та області у Дніпрі.
Після таких конкурсів учні стають впевненішими, а після практики ще сміливішими, каже заступник директора закладу Галина Садюк.
У Колківському училищі ми поспілкувалися і з юним кухарем-переможцем. Він розповів, що планує після закінчення училища здобувати вищу освіту, пов'язану із готельно-ресторанним бізнесом, а в майбутньому хотів би започаткувати власну справу.
- Мрію про свій ресторан, щоб були там різні кухні, - ділиться Ігор.
Він родом із Тростянця, а коли вступав у Колки, каже, не думав, що тут таке чудове навчання, радіє, що саме сюди потрапив і не без гордощів каже: «Я навчаюся в Колківському ВПУ».
- А що вмієш готувати смачного? - допитуюся.
- А що завгодно! - впевнено відповідає.
- А те, що у телешоу «Пекельна кухня», зготуєш?
- Думаю, що так, якщо спробую то й вийде.
- Хотів би на телевізійне шоу потрапити?
-Звичайно, я завжди шукаю щось новеньке для себе.
- Чим відзначився на на конкурсі кухарів у Луцьку?
- Готував курку фаршировану з ананасами і яблука в клярі на десерт. І подачу зробив оригінальну: в шоколадній короні.
Тож компетентне журі оцінило страви Ігоря високо і надали першість. Тепер хлопець захищатиме честь закладу та області у Дніпрі.