Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Cоціальні державні допомоги для жителів Камінь-Каширщини

Допомога фінансуються з держбюджету у вигляді субвенцій до місцевих бюджетів.

Фото із сайту РДА

Cоціальні державні допомоги для жителів Камінь-Каширщини

У районі нараховується 9272 сім’ї, які отримують різні види соціальної допомоги

Про це стало відомо під час апаратної наради під керівництвом голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука, інформують на сайті відомства.

Із відповідною довідкою виступив начальник управління соціального захисту населення РДА Максим Демидюк та поінформував, що дані допомоги фінансуються з держбюджету у вигляді субвенцій до місцевих бюджетів, зокрема:

- допомога у зв’язку з вагітністю та пологами виплачена 142 жінкам на суму 338,7 тис. грн.;

- допомога при народженні дитини призначена 2609 сім’ям (18,8 млн грн.);

- допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням – 17 отримувачам (448,3 тис. грн.);

- допомога на дітей одиноким матерям – 244 особам (2,3 млн грн.);

- допомога при усиновленні дитини – 4 сім’ям (28,4 тис. грн.);

- тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме – 9 особам (64 тис. грн.);

- державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям – 1404 сім’ям (40,6 млн грн.);

- державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю – 1076 особам (11,2 млн грн.);

- державна соціальна допомога особам з інвалідністю по загальному захворюванню – 232 особам (1,9 млн грн.);

Ввійшли в дію дві нові допомоги: відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років – «муніципальна няня» та допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною.

- допомога непрацюючій особі, яка досягла пенсійного віку, але не набула права на пенсію – 6 особам (44,7 тис. грн.);

- щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу, потребує постійного стороннього догляду – 213 особам (2,8 млн грн.);

- компенсація непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку – 1697 особам (299,9 тис. грн.).

– Призначається державна соціальна допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, грошове забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною». У 2019 році на обліку перебуває 9 прийомних сімей та 1 будинок сімейного типу, де виховується 19 дітей, яким виплачена допомога на загальну суму 438,9 тис. грн., – додав Максим Демидюк. – Також виплачується компенсація 30 фізичним особам, які надають соціальні послуги (34,9 тис. грн.). Для покриття витрат на житлово-комунальні послуги внутрішньо переміщеним особам виплачено 255,6 тис. грн. адресної допомоги. На обліку перебуває 84 переселенці, з них – 31 дитина. У поточному році згідно з Указом Президента України 17 жінкам району присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

За словами Максима Демидюка, цьогоріч управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації видано 59 «пакунків малюка» та 228 «бебібоксів» – пологовим будинком.

– Із 1 січня 2019 року ввійшли в дію дві нові допомоги, а саме: відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років – «муніципальна няня» та допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною. Крім того, 1 квітня поточного року запроваджено виплату допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях, – повідомив Максим Максимович. – Наразі 1966 домогосподарств отримують субсидію на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (1,3 млн грн.). На придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива звернулося 2148 домогосподарств, з яких призначили 1738-м на суму 6,1 млн грн.   

 

Telegram Channel