Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцькій міській клінічній лікарні рятують хворих від інвалідності

Лікар-нейрохірург Євген Вольга: "Пацієнтку врятувало й те, що вона була швидко доставлена у лікарню".

Луцька міська клінічна лікарня

У Луцькій міській клінічній лікарні рятують хворих від інвалідності

Операція з видалення тромба із мозкової артерії проводилась у медичному закладі не вперше. Цього разу в 62-річної жінки стався ішемічний інсульт, який супроводжувався паралічем правої половини тіла, жінка не розмовляла і не розуміла сказаного їй

Оперативно провівши діагностику на спіральному комп"ютерному томографі, лікарі підтвердили діагноз і відразу за допомогою ангіографа в інтервенційному блоці зробили тромбоекстракцію - видалили тромб.

Без подібної операції хворий залишається інвалідом, не відновлюються ні рухи, ні мовлення.

"Протягом декількох годин після операції у хворої повністю відновились рухи в кінцівках і відновилась мова - розповів лікар-нейрохірург Євген Вольга. -Пацієнтку врятувало й те, що вона була швидко доставлена у лікарню, адже такий метод лікування можна застосовувати лише протягом шести годин з моменту виникнення яскраво виражених симптомів".

Ця новітня методика активно впроваджується в Україні й зокрема у Луцькій міській лікарні. Без подібної операції хворий залишається інвалідом, не відновлюються ні рухи, ні мовлення. У гіршому випадку людина може загинути, застерігають медики на сторінці лікувального закладу у Фейсбуці.

Telegram Channel