Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині чортополохівка окупувала сою

У разі виявлення загрозливої чисельності (1-2 гусениці на м²) на посівах сої доцільно застосувати інсектициди.

voldpss.gov.ua

На Волині чортополохівка окупувала сою

На території області, а саме, у Горохівському, Луцькому та Рожищенському районах відмічено масовий літ метеликів чортополохівки (сонцевик будяковий).

На окремих полях чисельність гусениці перевищує рівень економічного порогу шкодочинності, інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

У роки масової появи, знищивши бур'яни, гусінь відчутної шкоди може завдати рослинам сої, соняшника, рицини, конопель, овочевих і баштанних культур, іншим, передусім, засміченим посівам.  

У роки масової появи, знищивши бур'яни, гусінь відчутної шкоди може завдати рослинам сої, соняшника, рицини, конопель, овочевих і баштанних культур, іншим, передусім, засміченим посівам. На присадибних ділянках не нехтують також айстрами, лавандою, артишоком, тощо.

Щоб вчасно захистити рослини необхідно постійно проводити обстеження, а в разі виявлення загрозливої чисельності (1-2 гусениці на м²) на посівах сої доцільно застосувати інсектициди. При роботі з пестицидами необхідно суворо дотримуватись регламентів їх застосування, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

Telegram Channel