Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Батька фіналіста чемпіонату світу, майора авіації, вбили терористи ДНР

В команді переможців весь матч провів на полі Кирило Дришлюк, батько якого – легендарний майор авіації Павло Дришлюк, загинув 6 червня 2014 року.

Фото з Фейсбуку

Батька фіналіста чемпіонату світу, майора авіації, вбили терористи ДНР

Тато футболіста молодіжної збірної України Кирила Дришлюка загинув від рук терористів ДНР ще влітку 2014 року

Про це повідомляє Supporters Ukraine в Facebook.

Молодіжна збірна України зробила чергове диво на чемпіонаті світу, що проходить зараз в Польщі: у півфіналі хлопці переграли з рахунком 1:0 збірну Італії і вийшли до фіналу.

 

В команді переможців весь матч провів на полі Кирило Дришлюк, батько якого – легендарний майор авіації Павло Дришлюк, загинув 6 червня 2014, коли його літак-фоторозвідник Ан-30Б (борт № 80) що здійснював спостережний політ над містом Слов'янськ Донецької області, був збитий російськими терористами під проводом Гіркіна-Стрєлкова. О 17:04 на висоті 4050 метрів у літак влучила ракета, випущена російськими терористами з ПЗРК.

В команді переможців весь матч провів на полі Кирило Дришлюк, батько якого – легендарний майор авіації Павло Дришлюк, загинув 6 червня 2014, коли його літак-фоторозвідник Ан-30Б (борт № 80) що здійснював спостережний політ над містом Слов'янськ Донецької області, був збитий російськими терористами під проводом Гіркіна-Стрєлкова.

Удар ракети прийшовся в правий двигун, почалася пожежа, вогонь перекинувся на праве крило, літак почав різко втрачати висоту і падати на житлові квартали Слов'янська. Командир екіпажу Костянтин Могилко віддав наказ екіпажу залишити літак. Борттехнік капітан Павло Дришлюк допоміг двом молодим лейтенантам зняти бронежилети, надіти парашути і вистрибнути з літака на 800-метровій висоті. Сам же разом з командиром підполковником Костянтином Могилком і бортмеханіком прапорщиком Олексієм Потапенком залишився в літаку.

Ціною власного життя екіпаж скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення.

Машина впала під кутом 80 градусів, північніше Слов'янська, за селом Пришиб Слов'янського району. Загинули п'ять членів екіпажу: командир літака Костянтин Могилко, борттехнік Павло Дришлюк, бортмеханік Олексій Потапенко, оператор фотозйомки Сергій Камінський та радист Володимир Момот. Врятувались, зістрибнувши з парашутом, лейтенанти Кирило Крамарев і Василь Полажинець, а також штурман-інструктор підполковник Сергій Ніколаєв.

 

При падінні літак був повністю зруйнований, тіла загиблих льотчиків збирали по фрагментах. Олексія Потапенка поховали 11 червня, Костянтина Могилка, після складних експертиз та ідентифікації, - 26 червня. Рештки тіла Павла Дришлюка ідентифікувати так і не вдалось, певний час він вважався зниклим безвісти. Лише 6 січня 2015 року капітан Дришлюк Павло В'ячеславович був визнаний таким, що загинув.

20 червня 2014 року - за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу, відзначений - нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Юрій Костюченко

 

Telegram Channel