Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волиняни сплатили майже 120 мільйонів гривень військового збору

Надходження військового збору в області зростають стабільно.

zoda.gov.ua

Волиняни сплатили майже 120 мільйонів гривень військового збору

Для підвищення обороноздатності країни

За підсумками січня-травня 2019 року на Волині сплачено 119,7 мільйона гривень військового збору. Таким чином, з легальних доходів волинян до держбюджету спрямовано на 20,9 відсотка більше цього податкового платежу проти аналогічного періоду торік, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

  Як свідчить аналітика, надходження військового збору в області зростають стабільно. Цей момент вказує на належний рівень податкової культури більшості працедавців, на яких закон покладає обов’язок нараховувати і сплачувати до бюджету військовий збір, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

 «Фінансовий внесок кожного громадянина у національну безпеку та оборону – це своєчасно сплачені податки. Тому кожен працівник, котрий працює легально, щомісяця підтримує національне військо. Варто віддати належне волинським працедавцям, котрі сумлінно виконують свої обов’язок податкового агента, піклуючись про інтереси держави та належну оплату праці найманих працівників. Саме відповідальна позиція працедавців значною мірою сприяє мобілізації необхідних для фінансування армії та виконання інших функцій держави податкових платежів», - зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Як запевнила в.о. керівника волинських фіскалів, в межах компетенції фахівці територіальних органів ДФС в області вживають заходи роз’яснювального та контрольно-перевірочного характеру до тих представників бізнесу, які ігнорують вимоги закону щодо належної оплати праці.

«Конструктивний діалог з представниками сумлінного бізнесу та своєчасне реагування на порушення інших суб’єктів господарювання на ринку праці дозволяють успішно виконувати завдання з мобілізації військового збору до державного бюджету», - підкреслила Ольга Ліщинська.

Довідково: за підсумками січня-травня 2019 року найбільшу суму військового збору сплачено у м. Луцьку – 51,4 мільйона гривень, на території Луцького району – понад 9,3 мільйона гривень, у м. Ковель – понад 7,4 мільйона гривень, у м. Володимир-Волинський – майже 6,6 мільйона гривень військового збору, у м. Нововолинськ –  5,6 мільйона гривень.

Джерело: Сектор комунікацій  ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel