Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Маневицьким ОСББ дали кошти для проведення енергоаудиту

Підвищення енергоефективності – запорука забезпечення енергетичної незалежності України

facebook.com/Andriy Lyndyuk

Маневицьким ОСББ дали кошти для проведення енергоаудиту

А згодом і у Маневицькому районі всі багатоквартирні будинки будуть утеплені і перекриті

На це сподівається голова райдержадміністрації Андрій Линдюк. 

Чиновник пригадав, як три роки тому побував в м. Іваново (Білорусь), містечко подібне до Маневич і отримав здивування: там всі багатоквартирні будинки мають однакові фасади. Як виявилось, це було вольове рішення голови райвиконкому. А нещодавно відвідали м. Зґеж (Польща), де кількість жителів понад 50 тис і там всі багатоквартирні будинки термомодернізовані, правда для цього залучено кошти Європейського Союзу.  

Учора депутати районної ради підтримали пропозицію РДА, щодо виділення по 50 тис грн двом ОСББ для проведення енергоаудиту та виготовлення ПКД повної термомодернізації будинків.

«Ми, на жаль, не в ЄС, але ж... Якщо є ціль, то над її досягненням варто працювати. Саме тому ми в районі ще раніше розробили програму підтримки ОСББ. І 2 місяці тому я пообіцяв максимальну підтримку, зокрема фінансову для перших двох ОСББ, які розпочнуть співпрацю із Державним фондом енергоефективності. І  учора депутати районної ради підтримали пропозицію РДА, щодо виділення по 50 тис грн двом ОСББ для проведення енергоаудиту та виготовлення ПКД повної термомодернізації будинків.  Вірю, що нашим ОСББ все вдасться і ми допоможемо», - написав він у «Фейсбуці».

Telegram Channel