Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нікого не вбивав на війні, а багатьом врятував життя і загинув, прикриваючи пораненого

Він забрав постраждалих і вже надавав їм посильну допомогу у «швидкій», коли в автівку влучив «град».

АСС

Нікого не вбивав на війні, а багатьом врятував життя і загинув, прикриваючи пораненого

До Дня медичного працівника Інформаційне агентство АСС підготувало історії про лікарів, які на передовій рятували українських воїнів, оперували у касках і бронежилетах, а ще й самостійно налагоджували забезпечення медикаментами.

Один з них – Владислав Трепко – загинув, прикриваючи собою пораненого солдата. Він рятував пораненого, коли у «швидку» влучив "Град".

Під час атаки командира і лікаря батальйону вбивали першими. У такий спосіб сепаратисти прагнули посіяти паніку серед військових і, відповідно, скористатися цим.

Чернівецький лікар-інтерн Владислав Трепко ще тільки вчився оперувати в  обласній клінічній лікарні, коли його викликали до військкомату і направили у зону АТО. Саме тут він навчився самостійно проводити операції у польових умовах, зупиняти кровотечі та запускати серця побратимів.

  - Владислав був не просто хорошим медиком, а дуже щирою та доброю людиною. Що би йому не доручав – усе виконував на відмінно. Коли його викликали до військкомату, не вагався. Потім телефонував зі Сходу, розповідав, як уперше зашивав рвану рану, як витягав скалки, як запустив серце хлопцеві, в якого констатували смерть, - пригадує Андрій Бочаров, завідувач проктологічного відділення Чернівецької обласної лікарні.

ін забрав постраждалих і вже надавав їм посильну допомогу у «швидкій», коли в автівку влучив «град».
 

Під час атаки командира і лікаря батальйону вбивали першими. У такий спосіб сепаратисти прагнули посіяти паніку серед військових і, відповідно, скористатися цим. Так сталося і 12 лютого 2015 року. Влад тільки-но повернувся з пораненими, коли потрібно було знову виїжджати – знову багато постраждалих від обстрілів під Дебальцево. Їхати ніхто не наважувався, дорога постійно обстрілювалася сепаратистами, а Владислав сказав: «Я готовий». Він забрав постраждалих і вже надавав їм посильну допомогу у «швидкій», коли в автівку влучив «град». Упізнали лікаря за годинником на руці.

Джерело: Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/voni-ryatuvali-nashih-zahisnikiv-pro-likariv-z-chernivciv-na-viyni-45963?fbclid=IwAR0-VrubOb7OwRGJUymoUsLXa2_7of_xipqc5iqTwyBYKyPXpPg5cw8SvHc. Сайт http://acc.cv.ua/
Telegram Channel