Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як рівненських міліціонерів не перейменовуй, від того вони самі «не реформуються»…

Такої «масштабної» роботи Генпрокуратури, СБУ та ДБР у рівненській «податковій» давно не було.

Фото Youtube.com.

Як рівненських міліціонерів не перейменовуй, від того вони самі «не реформуються»…

Не встигли всі обговорити, скільки валюти, вилученої як речові докази, винесли рівненські поліцейські і реалізували через обмінники, як з’явилася нова інформація – начебто зникли речові докази у «фіскалів-полісменів»

Податкової міліції в Україні вже нема, проте слідчі функції у ДФС залишилися, і вже давно керує фінансовими розслідуваннями на Рівненщині маловідомий загалу, але давно знаний у судах Віталій Паньковецький. Цими днями у кабінеті начальника провели обушки. Що знайшли, правоохоронці тримають у таємниці, проте претензії до полковника Паньковецького висувають не вперше.

Про обушки у Слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби, що на другому поверсі будівлі на вулиці Відінській, 8 у Рівному, журналістам таємно повідомили зранку 4 червня. Потрапити до самого управління стороннім неможливо – на вході стоїть кодовий замок. Проте за інформацією, яку вдалося отримати, обшуки проводили не лише у кабінеті начальника Віталія Паньковецького, а й у всіх слідчих. Такої «масштабної» роботи Генпрокуратури, СБУ та ДБР у рівненській «податковій» давно не було.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо розтрати слідчими управління речових доказів та щодо неналежного поводження із ними. Зокрема, це призвело до зникнення обладнання для виготовлення тютюнових виробів, вартість якого – близько 5 млн грн.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо розтрати слідчими управління речових доказів та щодо неналежного поводження із ними. Зокрема, це призвело до зникнення обладнання для виготовлення тютюнових виробів, вартість якого – близько 5 млн грн.

У ДФС за два дні після обшуків повідомили, що правоохоронці працювали у кабінеті одного слідчого і що речові докази, які шукали, не зникли – вони на зберіганні у спеціальному приміщенні. Втім, досудове розслідування ДБР триває.

Обушки у рівненських фіскалів – не новина. У вересні 2016 року, наприклад, вилучили готівку з кабінету начальника ГУ ДФС Дмитра Зайцева, якого СБУ та Генпрокуратура звинувачували у корупції, хоч і не оголошували йому після обушків підозру. Проте розслідування «провалилося», а Дмитро Зайцев, хоч уже і непублічно, продовжив керувати ГУ ДФС на Рівненщині.

У травні цього року у корупції звинуватили заступницю пана Зайцева – Руслану Мичку, яка паралельно керувала відділом контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів. Як йдеться у судових ухвалах, податківця вимагала і отримала 500 доларів від представника кафе «Моцарт». Руслану Мичку затримали 8 травня, оголосили про підозру та відправили до СІЗО, проте жінка вийшла, сплативши трохи більше 90 тис. грн застави. Розслідування у справі триває.

Віталій Паньковецький також свого часу був під слідством, але відділу внутрішньої безпеки ДФС та Управління захисту економіки. Звинувачували пана Паньковецького у 2017 році у тому, що він вчасно не повідомив про суттєві зміни у майновому стані, взявши 395 тис. грн позики для купівлі авто, а також у незаконному збагаченні, оскільки у 2015 році його родина придбала за 617 тис. грн квартиру у Рівному, площею 66 «квадратів», а у 2016 році –  щойно випущений з заводу автомобіль «Фольксваген Пассат», вартість якого  близько 1,2 млн грн.

Пан Паньковецький звинувачення одразу спростовував. Запевняв журналістів, що на квартиру збирав з дружиною усе життя – до того жили у батьків. А авто, зазначав пан Паньковецький, вирішив придбати, повернувшись з АТО.

«У мене там змінилося бачення життя, вирішив, що поки є можливість щось робити, потрібно нею користуватися, а не відкладати мрію на потім. Зазначу, що з початку 90-х у мене не було жодних майнових придбань. Окрім того, на авто я взяв позику», – коментував тоді полковник Паньковецький.

Суди стали на сторону Віталія Паньковецького і звинувачення правоохоронців відкинули. Окрім того, пан Паньковецькому вдалося виграти ще одну справу: у 2017 році він через суд добився, аби йому надали статус учасника бойових дій, оскільки спочатку Комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій у ДФС України йому відмовила. Віталій Паньковецький був відряджений до Луганської та Донецької областей «з метою виконання службових (бойових) завдань» з 12 травня до 11 липня 2016 року, тобто на два місяці. А у суді полковник-податківець Паньковецький доводив свою «безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України».

Зазначимо, що відповідно до декларації про майно та доходи Віталія Паньковецького, він та його дружина Наталія, яка працює у Радивилівській ЦРЛ, мають пів квартири у Дніпрі, згадану квартиру у Рівному та 10 соток у Батькові Радивилівського району. У Радивилові родина живе у будинку батьків пана Паньковецького, що має 106 м2 у площі. Окрім «Фольксвагена Пассата», у родини ще є причіп, а також п’ять тисяч доларів на рахунку у банку та 15 тис. доларів готівки. Втім, родина досі винна близько 400 тис. грн за позику. Офіційна зарплата полковника-податківця торік становила 232,7 тис. грн, його дружини – 73,7 тис. грн, а доньки – 34,3 тис. грн. 

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel