Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Ковелі перебувають польські та білоруські партнери з реалізації міжнародного проєкту

Представники польського і білоруського однойменних міст Щучин та Ковеля проводять зустрічі та обговорюють робочі питання.

kovelrada.gov.ua

У Ковелі перебувають польські та білоруські партнери з реалізації міжнародного проєкту

Проєкт «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки реалізують за кошти міжнародної технічної допомоги ЄС

Представники польського і білоруського однойменних міст Щучин та Ковеля проводять зустрічі та обговорюють робочі питання. У трьох містах на основі існуючих спортивних об’єктів будуть функціонувати спеціальні культурні центри, інформує Ковельська міська рада.

У сесійній залі відбулося офіційне відкриття конференції-презентації проєкту ковельчанам. Привітав гостей у Ковелі перший заступник міського голови Михайло Гетьман, який представив українську частину проєкту. Він наголосив, що у нашому місті планують відновити стадіон «Локомотив», де буде створено сучасний спортивно-культурний комплекс з глядацькими трибунами на дві тисячі місць, конференц-залом, легкоатлетичними доріжками, футбольним полем, буде здійснено благоустрій території, облаштовано парковки.

Для реалізації такого масштабного проєкту необхідна значна сума коштів. Його впровадження розраховане на кілька років.  Цьогоріч завершать перший етап — реконструкцію підтрибунних приміщень, де і розміститься транскордонний центр діалогу культур. Кошторисна вартість будівництва – 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — 821 тисячу євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Цьогоріч завершать перший етап — реконструкцію підтрибунних приміщень, де і розміститься транскордонний центр діалогу культур. Кошторисна вартість будівництва – 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — 821 тисячу євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста. 

Тендер виграла волинська фірма «Луцьксантехмонтаж 536», яка приступила до робіт. Другий етап — нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, під’їзних шляхів, водовідведення транскордонного центру діалогу культур. Остання черга — капітальний ремонт спортивних споруд (футбольне поле з легкоатлетичними доріжками).

До розмови доєдналась координатор міжнародного проєкту Анна Романюк, яка наголосила, що він має на меті розвиток туризму у містах, культурний обмін, напрацювання спільної концепції подальшої співпраці. Для цього і будуть збудовані транскордонні центри діалогу культур. 

Про впровадження проєкту у польському Щучині розповів його бурмістр Артур Кучинський. Напрацюваннями у цьому напрямку поділився представник білоруської сторони Олександр Амшей – начальник відділу турисько-інвестиційної діяльності Щучинського райвиконкому. Він також ознайомив присутніх з економічним потенціалом міста, його культурно-спортивною інфраструктурою. 

Telegram Channel