Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Розпочався відбір учасників до команди на «Ігри Нескорених»

«Ігри Нескорених» проходитимуть у 2020 в Гаазі.

Державна прикордонна служба України

Розпочався відбір учасників до команди на «Ігри Нескорених»

Цього року внесені деякі зміни і  до національної команди потраплять вже не 15, а 20 учасників

Рішення про збільшення української квоти прийняла міжнародна Фундація Ігор Нескорених. Опікуватись відбором та підготовкою збірної-2020 буде Міністерство ветеранів України, благодійний фонд «Повернись живим» та Центр стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки міжурядової робочої групи.  

Заначимо, що взяти участь у відборі до збірної України можуть усі ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Служби безпеки України. Крім того, учасниками можуть також стати члени добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій АТОООС або в ході миротворчих операцій за участі України з 1991 року.

Для участі у змаганнях, перш за все необхідно підготувати документи, необхідні для участі у відборі на Ігри Нескорених 2020:

-копія посвідчення УБД чи інваліда війни;

-для добровольців: рекомендаційний лист від командира всього добровольчого з’єднання, в яке ви входите, з вказанням підрозділу та місця перебування у час отримання травми в зоні бойових дій, часу та обставин отримання пораненнятравмизахворювання, у випадку відсутності первинних медичних документів — пояснення командира, чому вони відсутні;

-копія заключення військово-лікарської комісії, заключення МСЕК або інші первинні медичні документи, що засвідчують ваше поранення, травму чи хворобу, набуті під час або в результаті виконання службового обов’язку в зоні бойових дій;

-довідка від лікаря спортивної медицини про отримання допуску до занять спортом;

-паспорт та фотографія 3х4 см

Додамо, що учасники відбору запрошуються спробувати свої сили у 6 адаптивних видах спорту, в яких братиме участь Україна на Іграх Нескорених 2020 у Гаазі, - легка атлетика (біг, стрибки в довжину, штовхання ядра, легка атлетика на візках), плавання, стрільба з лука, веслування на тренажері, пауерліфинг та велосипедний спорт (в тому числі велосипедний спорт на візках). Наявність спортивного досвіду та спортивних досягнень не є обов’язковими для участі у Іграх Нескорених, тому до спортивних тестувань запрошуються учасники, які ніколи не займались спортом.  

Також повідомляємо, що реєстрація на відбір до збірної України  можлива на офіційному сайті Ігор Нескорених в України за посиланням https://invictusgames.in.ua/become-a-sportsman, вона триватиме по 20 липня 2019 року.

Цього року організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні суттєво переглянув критерії відбору до національної команди, знизивши вагу спортивних результатів до 10% та надавши пріоритет потенційному ефекту від участі в Іграх на реабілітацію (фізичне та психологічне відновлення) учасника. Вага цього критерія тепер 40%.

Крім того, як і в попередні роки, відбір складається з трьох ключових етапів - онлайн-реєстрації, проходження спортивних тестувань у Львові, Одесі або Києві, та участі в Національних Іграх Нескорених в Києві. Спортивні тестування не є змаганням, а дають учасниками можливість спробувати себе в основних дисциплінах Ігор Нескорених під наглядом тренерів та лікарів, після чого обрати найкращі для себе.

Спортивне тестування у Львові — 13 липня. Усі, хто бажає пройти тестування у Львові, повинні зареєструватись до 6 липня включно.

Спортивне тестування в Одесі — 20 липня. Усі, хто бажає пройти тестування у Одесі повинні зареєструватись до 13 липня включно.

Спортивне тестування в Києві — 27 липня. Усі бажаючі пройти тестування у Києві повинні зареєструватись до 20 липня включно.

Кожен з учасників відбору може взяти участь в спортивному тестуванні в будь-якому місті, незалежно від місця проживання, однак потрібно враховувати, що кінцеві даті реєстрації по кожному з міст різні.  Наприклад, учасник зі Львова, що зареєструється 7 липня, не зможе тестуватись у Львові, однак матиме змогу приїхати на випробування до Одеси або Києва.

Національні Ігри Нескорених в Києві відбудуться 8 вересня. Учасники допускаються за умови проходження спортивних тестувань в одному з міст та наявності усіх необхідних документів, що засвідчують бойову досвід та набуті травми під час виконання службового обов’язку в зоні бойових дій.

Цього року організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні суттєво переглянув критерії відбору до національної команди, знизивши вагу спортивних результатів до 10% та надавши пріоритет потенційному ефекту від участі в Іграх на реабілітацію (фізичне та психологічне відновлення) учасника. Вага цього критерія тепер 40%. Інші два критерії, як враховуватиме відбіркова комісія — це ставлення до цінностей Ігор Нескорених, інших учасників (25%) та спортивна етика учасника (25%). Зважаючи на досвід попередніх років, відбір передбачатиме більше залучення ветеранської спільноти та ветеранських організацій, в тому числі представників добровольчих формувань, до перевірки відомостей, які учасники вказують у своїх анкетах та документах. Відбір також передбачатиме особисті співбесіди та проходження медичної комісії.

Засідання відбіркової комісії відбуватиметься протягом місяця після завершення Національних «Ігор Нескорених». Оголошення складу збірної заплановано на 17 жовтня.

Детальний опис критеріїв та строки відбору опубліковані на офіційній сторінці Ігор Нескорених в Україні: https://invictusgames.in.ua/

 «Ігри Нескорених» проходитимуть у 2020 в Гаазі.
«Ігри Нескорених» проходитимуть у 2020 в Гаазі.

 

 

Джерело: Державна прикордонна служба України
Telegram Channel