Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Львові створили кластер медичного туризму

Приватний сектор львівської медицини вже давно готовий для в'їзного медичного туризму.

У Львові створили кластер медичного туризму

Медичний туризм, який набуває популярності в Європі та світі, активно розвивають у Львові. Місто підписало Меморандум із створеним тут кластером медичного туризму щодо співпраці у цьому виді мандрівок

Про це повідомила прес-служба міської ради.

"Ми розширюємо сферу туризму за рахунок нових видів мандрівок. У цьому випадку – це медичний туризм. У місті вже певний час дуже активно й успішно працюють над цією галуззю. Тепер ці зусилля стануть значно потужнішими. Львів має свою успішну історію кластерів, і завжди, коли він створювався, це додавало нових поштовхів для галузі", – зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Приватний сектор львівської медицини вже давно готовий для в'їзного медичного туризму.

За словами начальника управління охорони здоров'я ЛМР Володимира Зуба, приватний сектор львівської медицини вже давно готовий для в'їзного медичного туризму. Це – стоматологія, естетична хірургія, репродуктивне здоров’я та деякі інші напрямки, яким дозволено працювати приватно. Діє достатньо велика мережа приватних клінік, які беруть участь у медичному туризмі. Достатньо багато професіоналів, які не поступаються рівнем підготовки фахівцям з Європи й Америки, і в комунальних медичних закладах. Впродовж останніх років ЛМР зробила великі кроки для покращення їхньої матеріальної бази, навчання персоналу. Але обмежене бюджетне фінансування стримує можливості комунальних закладів для участі в медичному туризмі. Проте є сподівання, що ситуацію виправить медична реформа. З 1 січня 2020 року ті принципи фінансування, які діють сьогодні, будуть скасовані, а на заміну їм прийдуть інші, які дадуть змогу комунальним медичним закладам активно долучиться до нового кластеру.

Над ідеєю створення кластеру медичного туризму представники бізнесу й міської влади працювали близько року. Засновниками стали 9 провідних приватних клінік Львова, які пропонують послуги у сфері репродуктивної медицини, стоматології, хірургії вен, відновного лікування, косметології, естетичної медицини. Основні цілі створення такого об’єднання — забезпечити ефективний розвиток медичного туризму та суміжних із ним галузей у Львові та області, відкрити медичну спільноту Львова для світу, покращити якість життя мешканців.

Telegram Channel