Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковелі показали кінострічку «Невидимий Батальйон»

З 2015 Марія Берлінська почала виношувати ідею створення кінопроекту про жінок у російсько-українській війні і стала авторкою фільму "Невидимий Батальйон".

kovelrada.gov.ua

У Ковелі показали кінострічку «Невидимий Батальйон»

Нещодавно у Ковельському Палаці учнівської молоді ім.І.Франка відбулася прем’єра першого українського документального фільму про жінок на війні, знятого також жінками

Організовував показ міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки Тамари Марценюк, ковельчанки, яка є кандидаткою соціологічних наук, доценткою кафедри соціології Національного університету "Києво-Могилянська академія",  академічною координаторкою соціологічного дослідження "Невидимий батальйон: участь жінок у військових діях в АТО", інформує Ковельська міська рада.. 

Пані Тамара не тільки презентувала глядачам кінострічку, а й виступила модератором дискусії. Вона представила головного ініціатора її створення  Марію Берлінську, яка є випускницею Києво -Могилянської академії.

Історія Оксани Якубової, майорки української армії, яка була на передовій і мала посилати бійців, можливо, у їхній останній бій, а потім писати рапорти про обставини їхньої загибелі, була серед тих, що справили найсильніше враження на глядачів.  

Фільм трьох українських режисерок Світлани Ліщинської, Аліни Горлової та Ірини Цілик розповідає про долі шістьох героїнь, які несли службу на передовій. У них - різні професії. Одні мали, інші ще не створили родин, і тільки мріяли про них, але усвідомлювали, що не можуть залишатися осторонь подій. Вони відчували, що їхнє місце – на фронті, чи то воювати, чи рятувати життя своїх побратимів. І робили це на рівні з чоловіками.

Історія Оксани Якубової, майорки української армії, яка була на передовій і мала посилати бійців, можливо, у їхній останній бій, а потім писати рапорти про обставини їхньої загибелі, була серед тих, що справили найсильніше враження на глядачів. Багато з них говорили, що дивуються мужності цієї жінки. Разом з тим, ця історія залишає і відчуття безпорадності, бо видно було, як важко переживала свій досвід героїня, і як мало нинішня система реабілітації може їй допомогти.

Telegram Channel