Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Що турбує камінь-каширців?

Цього разу в РДА телефонували жителі Каменя-Каширського, сіл Раків Ліс, Брониця та Бузаки.

kotykS/Вікіпедія

Що турбує камінь-каширців?

Відповідь на це знає начальник управління соціального захисту населення Камінь-Каширської райдержадміністрації Максим Демидюк

Учора, 26 червня, він відповідав на запитання жителів району під час уже традиційної в райдержадміністрації прямої телефонної лінії.

– Оскільки зараз літня пора, — сказав у телефонній розмові з нами Максим Максимовч, — то людей, зокрема чорнобильців І категорії, цікавить оздоровлення. В районі є 907 пільговиків, інвалідність яких пов’язана із Чорнобильською катастрофою. На жаль, держава виділяє кошти лише на оздоровлення 578 чоловік. Тобто фінансування забезпечене на 64 відсотки. Ця проблема вирішиться, якщо надійдуть додаткові кошти за чорнобильською програмою. До речі, щодо дітей, інвалідність яких пов’язана із Чорнобилем і котрі подали заяви на оздоровлення (а таких на сьогоднішній день 64), то тут фінансування забезпечене на 100 відсотків.

В районі є 907 пільговиків, інвалідність яких пов’язана із Чорнобильською катастрофою. На жаль, держава виділяє кошти лише на оздоровлення 578 чоловік. Тобто фінансування забезпечене на 64 відсотки.  

Ще один нюанс, який не всі люди сприймають з розумінням, тому й телефонують на пряму лінію, — це доплата за путівку в літній період, що беруть всі волинські санаторії. В «Лісовій пісні», наприклад, вона становить 3 156 гривень за 18 днів. Держава відшкодовує 7 300 грн. Може, тому камінь-каширці намагаються оздоровитися навесні чи восени, коли не треба доплачувати з власного гаманця.

Цього разу під час проведення прямої телефонної лінії дзвінки були від мешканців Каменя-Каширського, сіл Раків Ліс, Брониця, Бузаки. Крім оздоровлення, актуальним залишається, як і раніше, питання відшкодування коштів за «чорнобильськими» рецептами.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel