Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Обдарована піаністка прославляє Луцьк за кордоном

У Терези фактично нема канікул, адже їй треба щодня працювати над вдосконаленням гри.

Фонд Ігоря Палиці Тільки разом.

Обдарована піаністка прославляє Луцьк за кордоном

Лучанці Терезі Верзун-Ролінгер – лише 9 років. Із п’ятирічного віку дівчинка сумлінно вправляється у грі на фортепіано. Результатом її наполегливості стають перемоги у конкурсах піаністів – від районного рівня до міжнародного

Тереза побувала в багатьох країнах Європи. Волинянці доводиться конкурувати з піаністами з Японії, Китаю, Росії, Польщі. Нещодавно Тереза повернулася з міжнародного Шопенівського конкурсу, що відбувся у Польщі. До слова, Україну представляли тільки дві учасниці – Тереза і дівчинка з Одеси. Наша землячка стала фіналісткою творчих змагань у молодшій віковій групі, обійшовши навіть учасників з Польщі. Суперниками лучанки були 12 діток із різних куточків планети.

– Ми отримали можливість поїхати на цей конкурс завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Фінансова підтримка благодійників дозволила нам побувати і на міжнародному конкурсі «Мої музичні інспірації» в польському Налєнчуві. У цьому курортному місті Тереза виборола перше місце, – розповідає мама талановитої дівчинки Ірина Ролінгер.

Нещодавно Тереза повернулася з міжнародного Шопенівського конкурсу, що відбувся у Польщі.

За цими перемогами стоїть щоденна наполеглива праця школярки. Дівчинка щодня грає на піаніно протягом трьох годин. Відшліфовує майстерність, працює над помилками і постійно вчиться. Прийти на допомогу Терезі завжди готова талановита викладачка Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена, заслужений працівник культури України Ірина Циганкова.Вчителька уміє підібрати репертуар, який до снаги юній учениці, заохотити і підбадьорити її.

Ірина Ролінгер зберігає усі дип­ломи та відзнаки доньки. У списку перемог Терези – друга премія у міжнародному конкурсі піаністів «Мерсі, маестро!», що відбувся в Брюсселі; перша премія у міжнародному конкурсі імені Георга Ференци в Будапешті; диплом наймолодшої учасниці конкурсу «Молоді віртуози» імені Карла Черні, що відбувся у Польщі; диплом з відзнакою наймолодшої учасниці в Шопенівському конкурсі у Польщі. Із 2016 року Тереза отримує дипломи та грошові премії від Луцької міської ради, перемагаючи в конкурсі «Овація». До речі, ця талановита дівчинка цьогоріч виступала на Молитовному сніданку в Луцьку.

Ірина Ролінгер каже, що у їхній родині завжди любили музику. Батьки пані Ірини – скрипалі, вона теж закінчила музичну школу із класу фортепіано. То ж не дивно, що Тереза сіла за інструмент у п’ять років.

Ірина Ролінгер каже, що у їхній родині завжди любили музику. Батьки пані Ірини – скрипалі, вона теж закінчила музичну школу із класу фортепіано. То ж не дивно, що Тереза сіла за інструмент у п’ять років. Дівчинка ніколи не нарікає, що у неї фактично нема канікул, адже їй треба щодня працювати над вдосконаленням гри. Тереза запланувала наступного року їхати на черговий конкурс у Європу.

– Наша донька – звичайна дитина. Вона грається іграшками, дивиться мультики, сидить в інтернеті. Одне слово, має час на все, – каже Ірина Ролінгер.

Мама дівчинки – її подруга і продюсер. Адже всюди супроводжує Терезу, купує квитки, обирає маршрути, всіляко підтримує доньку. Дівчинка зізналася, що мріє стати вчителькою гри на фортепіано. Тому буде старанно вчитися у музичній школі, щоб здобути фахову освіту.

Оксана КУЦИК.

Тереза змагалась у фіналі міжнародного конкурсу.
Тереза змагалась у фіналі міжнародного конкурсу.

 

Джерело: Фонд Ігоря Палиці Тільки разом.
Telegram Channel