Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ракетний есмінець ВМС США Carney заходить в Чорне море

Американці в Чорному морі.

Фото: c6f.navy.mil

Ракетний есмінець ВМС США Carney заходить в Чорне море

Відбувається це в рамках навчань Sea Breeze 2019

Ракетний есмінець США Carney почав перехід протоки Дарданелли на шляху до Чорного моря в рамках навчань Sea Breeze 2019 року.

Про це повідомила командир 6-го оперативного флоту ВМС США Ліза Франчетті, інформує УНІАН.

"Корабель США Carney почав транзит північним узбережжям Чорного моря з метою підвищення регіональної морської стабільності шляхом участі в навчаннях SeaBreeze 2019", - йдеться в повідомленні.

Корабель США Carney почав транзит північним узбережжям Чорного моря з метою підвищення регіональної морської стабільності шляхом участі в навчаннях SeaBreeze 2019.

"Транзит Carney в Чорне море і підтримка Sea Breeze підтверджують прихильність ВМС США цьому життєво важливому регіону і нашим цінним партнерам. У цій динамічній обстановці безпеки наші військово-морські сили у всій Європі залишаються стійкими і продовжують регулярно співпрацювати з нашими союзниками і партнерами на Чорному морі, працюючи над тим, щоб забезпечити регіональну стабільність і процвітання", - заявила віце-адмірал Ліза Франчетті.

Як відомо, в Одесі з 1 липня почнуться українсько-американські військові навчання Sea Breeze-2019. За легендою навчань ворожі елементи спробують заблокувати вихід до моря з річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супровід транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря».

Telegram Channel