Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На Донеччині закутий у кайданки грабіжник під час допиту вихопив у поліцейського табельний пістолет і застрелився

Як же ж так?!

Фото: УНІАН

На Донеччині закутий у кайданки грабіжник під час допиту вихопив у поліцейського табельний пістолет і застрелився

Питань набагато більше, ніж відповідей...

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську, розслідують обставини смерті 28-річного затриманого у Костянтинівському відділенні поліції, повідомляє УНІАН.

Як повідомляється на сайті ДБР, процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Донецької області.

"За попередньою інформацією, 27 червня в одному з службових кабінетів Костянтинівського ВП ГУ Нацполіції в Донецькій області знаходився 28-річний чоловік, затриманий за підозрою у скоєнні грабежу. У ході проведення допиту підозрюваний, на якому було одягнено спеціальний засіб − кайданки, вихопив у поліцейського табельну вогнепальну зброю та здійснив постріл у себе, внаслідок чого помер", - йдеться в повідомленні.

У ході проведення допиту підозрюваний, на якому було одягнено спеціальний засіб − кайданки, вихопив у поліцейського табельну вогнепальну зброю та здійснив постріл у себе, внаслідок чого помер.

Слідчі ДБР з'ясовують всі обставини інциденту для перевірки правомірності дій працівників поліції.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки).

Згідно з повідомленням на сайті Бахмутського відділу поліції, житель Костянтинівки вранці 28 червня у стані алкогольного сп’яніння напав на жінку, кілька разів вдаривши її.

"Спочатку потерпілій вдалося врятуватися, але нападник наздогнав її та заволодів майном. Зловмисником виявився раніше судимий місцевий житель 1991 року народження. За результатами медичного огляду, він перебував у стані алкогольного сп’яніння (1,6 проміле)", - повідомили в поліції.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого).

"Підозрюваний був доставлений до Костянтинівського відділення поліції. Попередньо відомо, що, перебуваючи в службовому кабінеті, під час процесуальних дій затриманий заволодів зброєю поліцейського та вчинив самогубство", - повідомили в поліції.

Згідно з повідомленням поліції, про факт було повідомлено у ДБР та розпочато службове розслідування. На час його проведення начальник Костянтинівського відділення поліції, що підпорядковане Бахмутському відділу поліції, та відповідальний від керівництва відсторонені від виконання службових обов’язків.

Telegram Channel