Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Швеція розгортає ракетні війська на острові Готленд в Балтійському морі – у відповідь на агресивну політику Росії

Шведам вже уривається терпець...

Фото: Fickr/SETC 18: Swedish CBRNE

Швеція розгортає ракетні війська на острові Готленд в Балтійському морі – у відповідь на агресивну політику Росії

Географічне розташування дає острову серйозну військову перевагу у вимірі захисту і контролю руху в морі, балтійському повітряному просторі, а також можливості розгортати військові одиниці і можливості

Збройні сили Швеції оголосили, що розгорнуть оновлені ракети класу "земля-повітря" на острові Готленд в Балтійському морі. І це чергова ознака загострення у відносинах регіону з Росією. 

Нова шведська система, розроблена і збудована оборонною фірмою Saab, замінить мобільні протиповітряні кулемети, які військові на Готленді довгий час використовували, - пише УНІАН з посиланням на Business Insider.

"Готленд - важлива територія з військово-стретегічної точки зору", - сказав верховний командувач Шведських збройних сил Мікаель Биден.

Готленд - важлива територія з військово-стретегічної точки зору.

"Його географічне розташування дає острову серйозну військову перевагу у вимірі захисту і контролю руху в морі, балтійському повітряному просторі, а також можливості розгортати військові одиниці і можливості", - пояснив він.

Швеція не має членства в НАТО. Однак, вона підтримує тісні зв'язки з альянсом і посилює свої збройні сили після десятиліть занедбання.

Головною причиною зміни стала агресивна поведінка Росії у районі Балтійського моря, а також анексія українського Криму в 2014 році. На острові Готленд живе всього 58 тисяч людей. Він розташований за 330 колометрів від Калінінграду, де базується російський Балтійський флот.

Telegram Channel