Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рівненському військовому госпіталі практикуються інтерни

Стажування триватиме два місяці

Фото - ілюстративне

ЗДМУ

У Рівненському військовому госпіталі практикуються інтерни

Це - студенти Української військово-медичної академії

Цього разу набувають практичних навичок і професійного досвіду слухачі І-го і ІІ-го урсів факультету підготовки військових лікарів за спеціальністю «хірургія». Під наглядом старших колег стажери виправляють переломи, вирізають апендицит, видаляють пухлини…

Молодший лейтенант медичної служби Максим Шалавило родом зі Львівщини. Перед тим, як обрати шлях військового хірурга, закінчив Львівський Національний медичний університет.

– Лікар вчиться все життя, а лікар-хірург - кожної хвилини. Медицина, взагалі, багатогранна наука, а військова – особливо. Адже вона більш обтяжена обставинами, – каже Максим. – До цього можна додати і специфіку лікування пацієнтів військового госпіталю, в яких нерідко виникає посттравматичний стресовий розлад. З хворим треба завжди знайти спільну мову і переконати його в доцільності лікування.

Останнім часом у Рівненському військовому госпіталі лікарську практику пройшли уже майже 20 слухачів І-го і ІІ-го курсів Української військово-медичної академії.

За плечима молодшого лейтенанта медичної служби Володимира Деруна 2 курси військово-медичної академії. Сам він родом з Рівненщини і в майбутньому планує пов’язати своє життя з військовою медициною. Серед причин, через які Рівненський військовий госпіталь привернув його увагу, чудовий колектив та його високий професіоналізм.

– Наше стажування триватиме 2 місяці. Нещодавно я повернувся з 61-го мобільного військового госпіталю, що нині знаходиться у Маріуполі. Зараз продовжую практику у Рівному, де вже стажувався минулого року. Саме тут я вперше побачив, як оперують поранених.

Провідний хірург Рівненського військового госпіталю підполковник медичної служби Василь Савич говорить, що досвідчені фахівці медзакладу допомагають стажерам не тільки вивчати тонкощі професії, а й діляться своїм багатим досвідом, набутим у польових госпіталях у зоні проведення АТО-ООС.

Роботу підопічних можна оцінити на «відмінно». Старші колеги бачать, як вони стараються і добросовісно підходять до виконання їх доручень, дуже швидко вчаться, розуміють військову специфіку та їм допомагають.

Останнім часом у Рівненському військовому госпіталі лікарську практику пройшли уже майже 20 слухачів І-го і ІІ-го курсів Української військово-медичної академії.

Джерело: Валентин СТАВСЬКИЙ
Telegram Channel