Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині 25-річний атовець попрощався із життям

Молодий чоловік так і не пережив поствоєнного синдрому

Politeka.net

На Волині 25-річний атовець попрощався із життям

Чоловік не зміг психологічно оговтатись від жахіть війни...

Про це повідомила волонтер і психолог Олена Звєрєва на своїй сторінці у фейсбуці. 

У селі Крупа Луцького району покінчив з життям екс-військовослужбовець АТО. «Страшна звістка. Воїн АТО покінчив із життям, 25 років. Вмів виживати, та не навчився з тим жити! Пробач, що не врятували!» - написала Олена Звєрєва.

Як пишуть користувачі соцмереж Вадим Гримайло, 5 років тому служив у 51-й окремій механізованій бригаді. Від війни чоловік не зміг оговтатися: до нього неодноразово виїжджали групи швидкого реагування кризової психологічної допомоги у складі волонтерів і психолога. Цього разу, чоловік за допомогою не звернувся.

Від війни чоловік не зміг оговтатися: до нього неодноразово виїжджали групи швидкого реагування кризової психологічної допомоги у складі волонтерів і психолога.

Психолог Олена Звєрєва зазначає, що для військовослужбовців необхідна психологічна реабілітація. «Це комплекс заходів, скерованих на зняття напруги як психічної (невротичної), так і тілесної і моральної, з подальшим переведенням деструктивної енергііі в конструктивне русло, далі соціалізація і адаптація! Кожен з етапів потребує фаховий підхід і кропітку творчу роботу, за ці смішні копійки, котрі пропонують на оплату психологів, я не взмозі підібрати фахову команду, тому волонтерять колегі час від часу і змусити їх робити більше я не маю морального права! ГШР працює з перевтомою, бо виклики переважно вночі, а робочій графік в них рахується з 8.00 до 17.00».

Крім того психолог дає кілька порад для тих, хто є дотечним до учасників АТО, як при необхідності  надати першу кризову психологічну допомогу:

1) говорити, не давати змоги зануритись у свій стан, байдуже на яку тему, головне щоб відповідав!
2) набрати телефон ГШР, побратима, швидку!
3) дочекайтесь приїзду бо дай когось із них, і з почуттям виконаного людського обов’язку живіть довго і щасливо!

Олена Звєрєва також нагадує цілодобовий номер телефону Групи Швидкого Реагування кризової психологічної допомоги: 0968450450.

Telegram Channel