Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Уляна Супрун розповіла про користь поцілунків

Цілуйтеся частіше!

Pixabay

Уляна Супрун розповіла про користь поцілунків

Про це у Міжнародний день поцілунку виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я написала у фейсбуці

За словами в.о. міністра поцілунки викликають викид нейромедіаторів, пов'язаних із задоволенням, так званих «нейромедіаторів щастя» – окситоцину, дофаміну і серотоніну. Завдяки їм поліпшується настрій, з'являється відчуття ейфорії та щастя, передає «Еспресо».

Поцілунки допомагають зняти стрес і полегшити тривожність. 

«Окситоцин потрібен для відчуття довіри, бере участь в утворенні вибіркових уподобань і зміцнює імунітет. Є дослідження, які вказують, що саме через окситоцин зміцнюються стосунки і виникає міцна прихильність між партнерами», – написала Супрун.

За її словами, поцілунки допомагають зняти стрес і полегшити тривожність. Вони, як і обійми, впливають на фізіологічні процеси, пов'язані з управлінням стресом і послаблюють його шляхом зменшення рівня кортизолу.

«Серед науково-популярних фактів про поцілунки є ще багато інших – наприклад, зменшення головного болю, зниження артеріального тиску, зменшення прояви алергічних реакцій і навіть схуднення. Або вплив поцілунків на рівень холестерину в крові. Але говорити про їх переважну доказовість ми не можемо через низьку якість доказів і невеликі вибірки в дослідженнях», – заначила Супрун.

Telegram Channel