Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Президент Польщі закликав Київ зняти мораторій на ексгумацію поляків

Польща просить доступу до могил земляків, загиблих у час Другої Світової

hvylya.net

Президент Польщі закликав Київ зняти мораторій на ексгумацію поляків

У Дні пам'яті про Волинську трагедію Дуда висловив прохання

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що потрібно пам’ятати про Волинську трагедію, аби розвивати відносини з Україною, і додав, що важливим елементом розвитку відносин є добра воля української сторони.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Польське радіо.

"Щоб не було тієї злої пам’яті, тобто ворожості, нам потрібно, передусім, вшанування, а умовою вшанування є те, аби українська сторона погодилася на проведення ексгумацій, аби можна було позначити могили, аби нащадки знали місця, куди вони можуть поїхати, де можуть запалити свічку", - сказав польський президент.

На думку польського лідера, важлива не тільки пам’ять про вбитих, але теж про тих, хто допомагав. "Не тільки з польського боку, але також з українського боку були ті, хто не відмовився допомогти, хто ризикував власним життям, рятуючи власних сусідів. Це чудові приклади братерства між нашими народами", - сказав Дуда журналістам.

​ "Щоб не було тієї злої пам’яті, тобто ворожості, нам потрібно, передусім, вшанування, а умовою вшанування є те, аби українська сторона погодилася на проведення ексгумацій, аби можна було позначити могили, аби нащадки знали місця, куди вони можуть поїхати, де можуть запалити свічку", - сказав польський президент.

Telegram Channel