Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині молодь з усієї України вшанувала пам`ять героїв УПА

Відвідали місця повстанської слави.

Національно-патріотичне виховання

На Рівненщині молодь з усієї України вшанувала пам`ять героїв УПА

Учасники молодіжного історично-пошукового табору «Повстанські ночі» завершили свій проект в урочищі Гутвин, що в Костопільському районі. В цьому місці у період з 1942-го по 1943 рік перебував штаб Української Повстанської Армії «Північ», а в 1918 році були на постої вояки армії УНР, які готувалися до Зимового походу

За 5 днів таборування молодь з різних регіонів України пізнавала історію УПА на місці її зародження і впорядкувала 10 місць поховань та інших визначних місць, пов’язаних з героїчною боротьбою Української Повстанської Армії, вшановала пам»ять про таких визначних діячів повстанського руху, як Володимир Робітницький, Василь Івахів, Дмитро Клячківський, Сергій Качинський, Ніл Хасевич, відвідавши місця, пов’язані з їх діяльністю, і провівши краєзнавчі екскурсії у відповідних населених пунктах.

 

 Серед учасників табору були, зокрема, хлопці і дівчата з села Піддубці Луцького району, що на Волині, де народився і жив Сергій Качинський. Особливо вразила учасників зустріч з безпосереднім учасником тих подій - учнем художника Ніла Хасевича з села Дюксин Костопільського району. Емоційний зв’язок поколінь - це те, що завжди допомагало зберегти віру в незалежність України і духовну міць її народу.

Денна втома від водних і піших переходів компенсувалася цікавими історичними розповідями, піснями та іграми біля ватри. Крім того учасники мали можливість позмагатися в командній грі в пейнтбол, футбол, інші популярні ігри.

Крім історично-пошукової роботи учасники таборування мали цікаві пригоди, зокрема, і через подолання завалів складної водної ділянки річкою Горинь за маршрутом селище Оржів Рівненського району – село Звіздівка Костопільського району, на що пішло немало сил і часу.

 

 Денна втома від водних і піших переходів компенсувалася цікавими історичними розповідями, піснями та іграми біля ватри. Крім того учасники мали можливість позмагатися в командній грі в пейнтбол, футбол, інші популярні ігри. Дощова прохолодна погода, що панувала в ці дні і ночі, не завадили учасникам та організаторам таборування.

 

 Завзятість учасників і цікава насичена програма табору допомогла виконати поставлену мету: ознайомити молодь з історією визвольних змагань УПА і належним чином вшанувати визначних діячів руху опору.

 

 

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel