Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Трансєвропейська школа з фізики високих енергій (TESHEP) відбулася на Волині (Відео)

Міжнародна співпраця між університетами та науковими установами України і світу.

Олександр ПІЛЮК.

Трансєвропейська школа з фізики високих енергій (TESHEP) відбулася на Волині (Відео)

11–18 липня 2019 р. на базі практик спортивно-оздоровчого табору «Гарт» СНУ імені Лесі Українки проходить робота 13-ої Трансєвропейської школи з фізики високих енергій (TESHEP), співорганізатором якої є Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки

Метою школи є залучення наукової молоді зі Східної та Центральної Європи до вирішення питань фізики високих енергій та Великого андронного колайдера, розвитку нового партнерства і співпраці між лабораторіями й дослідницькими групами. Слухачі – 36 студентів та молодих науковців з України, Китаю, Польщі, Франції, Естонії. Серед них два студента факультету інформаційних систем, фізики та математики СНУ імені Лесі Українки – Вікторія Цибульська та Роман Карпюк.

Трансєвропейська школа з фізики високих енергій за участю заступника міністра освіти і науки України Максима Стріхи, директора Державного фонду фундаментальних досліджень України Бориса Гриньова, старшого радника із роботи з асоційованими членами ЦЕРН Крістофера Шафера, провідних дослідників України, Франції, США, Великобританії, Швейцарії, Німеччини, Польщі (Максима Тітова, Сергія Барсука, Марко Зіто, Ювала Гроссмана та інших). Від Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки безпосередню участь в організації роботи Школи прийняли ректор Ігор Коцан, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Наталія Павліха, керівник Академії розвитку Максим Войчук, доценти та докторанти Петро Трохимчук, Зоряна Мацюк, Ірина Цимбалюк, Наталія Маковецька-Ліповська, аспірант Анастасія Алієва.

В рамках роботи школи організовано Міжнародну конференцію з фізики високих енергій, в ході роботи якої учасники обговорили проблематику розвитку фізичної науки та активізації наукових досліджень й проектної діяльності в галузі фізики високих енергій.

Проведення 13-ої Трансєвропейської школи з фізики високих енергій (TESHEP) на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки дозволило звернути увагу наукової спільноти Західного регіону України на необхідність залучення молодих вчених до досліджень світового масштабу та поглиблення міжнародної співпраці між університетами та науковими установами України і світу.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel