Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Польський уряд придумав спосіб підвищити заробітну плату молоді

Пільга стосується близько 2 млн осіб

dt.ua

Польський уряд придумав спосіб підвищити заробітну плату молоді

Вона не платитиме податок

Молоді люди до 26 років у Польщі з 1 серпня 2019 року будуть звільнені від сплати податку на доходи фізичних осіб (PIT).

Відповідний проект оприлюднила Рада міністрів Польщі, інформує Дзеркало тижня.

Згідно з декларацією, прийнятою урядом країни і міністерством фінансів від сплати податку з 1 серпня звільняються люди, молодші 26 років.

Відзначається, що Польща пішла за прикладом Франції, Бельгії та Чехії, де молодь також звільнена від податку для фізичних осіб.

Нульовий податок для молоді є однією з обіцянок Моравецького перед травневими виборами до Європарламенту. Відзначається, що завдяки новим нормам, люди у віці до 26 років отримають більш високу зарплату.

За даними польського уряду, дію податкової пільги відчують на собі близько двох мільйонів чоловік. Передбачається, що від податку будуть звільнятися молоді люди, річні доходи яких за рік не перевищують 85,5 тис. злотих (22 тис. доларів). Якщо річний дохід перевищує 85 528 злотих, то податок буде нараховано лише для суми перевищення. Це означає, що при доходах до 7127 злотих брутто в місяць прибутковий податок не стягуватиметься.

Відзначається, що Польща пішла за прикладом Франції, Бельгії та Чехії, де молодь також звільнена від податку для фізичних осіб.

З серпня по грудень 2019 року податкова припинить стягувати з працівників у віці до 26 років податок на доходи фізичних осіб тільки на підставі отриманих від них заяв. Такі заяви потрібно подавати своєму безпосередньому роботодавцю. Якщо цього не зробити, то податок до кінця року продовжуватиме діяти, однак стягнуті кошти повернуть до початку 2020 року після подання працівником декларації про доходи. Це поширюється і на іноземних робітників, якщо вони працюють на законній підставі і платять в бюджет Польщі податки.

З 1 січня 2020 року зі всіх працівників до 26 років PIT перестане стягуватися автоматично. Ніяких заяв більше не потрібно буде писати.

Telegram Channel