Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Росія перекрила понад чверть Чорного моря

Перекриті Росією райони Чорного моря за міжнародним приписом 0817/2019.

mil.in.ua

Росія перекрила понад чверть Чорного моря

Фактично РФ перекриває звичні та рекомендовані міжнародні морські суднохідні шляхи до Болгарії, Грузії, Румунії та України, майже блокуючи морське сполучення з цим країнами

За даними міжнародних приписів мореплавцям, Росія з 24 липня 2019 року по 19 серпня перекрила п’ять районів у Чорному морі, сумарна площа яких складає 118 570 км², що дорівнює більше чверті його загальної площі у 436 402 км². Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на Український мілітарний портал.

РФ не має стільки наземних та надводних сил, щоб була потреба блокування такої площі для проведення комплексу заходів бойової підготовки.

Чітких причин блокування не вказано - частину ділянок названо «з небезпечною навігацією та небезпекою плавання», частину перерито для проведення заходів бойової підготовки.

При цьому, за даними видання, РФ не має стільки наземних та надводних сил, щоб була потреба блокування такої площі для проведення комплексу заходів бойової підготовки.

Крім того, РФ не має достатньо плавзасобів для контролю та перекриття відповідних районів  для забезпечення безпеки судноплавства та, у першу чергу,  риболовлі та підприємств рибного промислу, які не завжди можуть отримати потрібні приписи вчасно.

Telegram Channel