Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На поле вийшов навіть голова: пам’яті футболістів «Автомобіліста» цегівчани присвятили п’ятий турнір

Футбольні команди з Цегова, Мар’янівки, Лобачівки, Борочича.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На поле вийшов навіть голова: пам’яті футболістів «Автомобіліста» цегівчани присвятили п’ятий турнір

Лейтмотив цього спортивного форуму скромно переповів 59-річний Михайло Панасюк: «Як пам’ятаємо ми – так і нас будуть згадувати»

 Навіть найбанальніша фраза, сказана від серця, віддзеркалює  світло і особливий зміст. Ця теж може бути назвою книги про долі  чоловіків, які у 80-90-ті роки працювали в колишньому Горохівському бурякорадгоспі, а після роботи так само завзято  поспішали на тренування місцевої команди «Автомобіліст». Скажімо, пан Михайло - один із найактивніших зачинателів турніру пам’яті,  будні тракториста тоді поєднував із обов’язками спортінструктора.  Доки   їхала з ним на цегівський стадіон - настільки  цікаво розповідав про своїх друзів-ветеранів, що не можливо було не думати, що футбол  вони сприймали чи не найкращим винаходом людства!

Панахиду служить настоятель  Свято-Пантелеймонівського храму с.Мар’янівки о.Ігор Клачук із церковними хористами Ольгою Загоровською і Євгенією Кардаш, гостей вітають голова Мар’янівської ОТГ Олег Басалик і ініціатор турніру,  тренер Михайло Панасюк.
Панахиду служить настоятель Свято-Пантелеймонівського храму с.Мар’янівки о.Ігор Клачук із церковними хористами Ольгою Загоровською і Євгенією Кардаш, гостей вітають голова Мар’янівської ОТГ Олег Басалик і ініціатор турніру, тренер Михайло Панасюк.

 

Вдячність за те, що шанують померлих,  вітання учасникам ювілейного турніру, всім присутнім висловив  голова Мар’янівської об’єднаної територіальної громади Олег Басалик. Новообраний лідер і в новому статусі залишився вірним своєму захопленню, тож і цього дня не пропустив можливості почуватися азартним гравцем.

Баталії  на рідному футбольному полі,  виїзди в села, перемоги на районних змаганнях, пристрасті на обласних турнірах, голи, кубки, грамоти, подяки, «армія» вболівальників – треба було мати талант жити за  писаними і ні законами команди й приймати тріумфи зі смиренністю, а програші – з гідністю.  Екіпажу «Автомобіліста» це вдавалося ще й  тому, що відчував невід’ємну від кожної гри підтримку, на жаль, уже покійних керівників Горохівського бурякорадгоспу Федора Навроцького і Володимира Ковальчука.  Успіхи неодмінно вінчали з фаховістю тренерів Петра Ковальчука і Олександра Ящинського, місію судді з гідністю виконував Роман Мазурок, а за м’яч, наче  за життєво необхідний трофей, на полі боролися Анатолій Панасюк, Іван Барановський, Дмитро Кондратюк, Віктор Кондратюк, Василь Садовський, Микола Повідзьон, Богдан Гнатюк, Михайло Повідзьон, Ярослав Манькевич, Леонід Шевчук, Леонід Клачук, Володимир Козій, Олексій Процюк, Василь Кутас, Микола Лащук, Олександр Павліщук, Сергій Ковальчук, Леонід Поліщук, Олександр Процюк, Віктор Самойленко, Борис Літвін, Михайло Якобчук, Володимир Басалик.  І якщо на небі є вічне життя, то їхні душі  почули імена на свою честь під час заупокійного молебню, який служив настоятель Свято-Пантелеймонівського храму смт Мар’янівки Ігор Клачук. Стадіон дивувався незвичній шанобливій тиші в своєму завжди гамірному  лоні під час скорботної хвилини мовчання, зате після зворушливої данини пам’яті сучасників, здавалося, і в людських серцях, і на землі стало ще сонячніше.

Футбольні команди з Цегова, Мар’янівки, Лобачівки, Борочича.
Футбольні команди з Цегова, Мар’янівки, Лобачівки, Борочича.

 Вдячність за те, що шанують померлих,  вітання учасникам ювілейного турніру, всім присутнім висловив  голова Мар’янівської об’єднаної територіальної громади Олег Басалик. Новообраний лідер і в новому статусі залишився вірним своєму захопленню, тож і цього дня не пропустив можливості почуватися азартним гравцем.  Спортивну честь команди  цегівських ветеранів захищав  із її тренером Михайлом Панасюком,  також ініціаторами турніру Олександром Воробцем, Тарасом Лиходієм.  Матч щохвилинно наближали до перемоги  гравці Анатолій Бондарук, Олександр Романюк, Григорій Кривдюк, Полієвт Новосад, Сергій Воробець, Микола Рюмін, Іван Яцечко, Володимир Висоцький, Олександр Назарук, Микола Клачук, Віктор Поліщук, Степан Степанюк, Олександр Кутас, Олександр Повідзьон, Олександр Басалик, Давид Бадзигуа, Василь Новосад, Олександр Юзва, Олександ Гайдук, Анатолій Павліщук, Олександр Скопик і найстарший серед ветеранів 70-річний Анатолій Якобчук.

Підтримати шляхетну традицію жителів Цегова на п’ятому турнірі з футболу приїхали команди зі сусідньої Мар’янівки, сіл Лобачівки і Борочича.  

Після ефектних поєдинків  переможний кубок, переданий футбольному товариству головою Федерації футболу Горохівщини Галиною Прик, ФК ветеранів села Цегова з вдячністю і найгарнішими побажаннями вручила донька покійного тренера Петра Ковальчука Наталія Гайдук. Відповідно успішно грали лобачівці, мар’янівці, борочиченці. До  честі організаторів футбольного злету, без відзнаки  не залишилася жодна команда, а кращими -  гравцем було виголошено Володимира Прокопчука з Цегова, захисником – Івана Передуна з Мар’янівки, нападаючого – Руслана Чижука з Лобачівки, воротарем – Олександра Юзву з Цегова.

Підтримати шляхетну традицію жителів Цегова на п’ятому турнірі з футболу приїхали команди зі сусідньої Мар’янівки, сіл Лобачівки і Борочича.  

… Доки на стадіоні численні вболівальники підтримували свої команди, всім готували смачний обід молоді цегівські господині Юлія Лиходій і Наталія Лащук. Смачна юшка серед вишуканих страв  – теж традиція турніру -  хороша,  гостинна, яка у великій мірі розповідає про те, що в нього є чимало меценатів. Ними Михало Панасюк і Олександр Воробець із вдячністю назвали підприємців Ігоря Лотвіна, Михайла Самосика, Олександра Гайдука, Ігоря Веремчука, Олександра Михайліка, односельчан Миколу Руміна й Івана Яцечка,  голову ОТГ Олега Басалика і старосту Цегова Валентина Фищука. 

- А якщо благодійні кошти залишаються, ми передаємо їх молодій команді . Поважаючи її гравців, впевнені, що цегівський футбол славитиме наше село, - вірить Михайло Панасюк.

Telegram Channel