Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Петиція про сморід у Луцьку на президентському сайті набрала менше 2 тис. голосів з 25 тис. необхідних

Активісти просять активніше голосувати за звернення про не той запах

24tv.ua

Петиція про сморід у Луцьку на президентському сайті набрала менше 2 тис. голосів з 25 тис. необхідних

Залишилося 72 дні

Триває збір підписів під зверненням, покликаним привернути увагу державної влади до екологічної проблеми у Луцьку. Про це нагадують міські активісти у Фейсбук, поширюючи сайт із текстом звернення.

Нині петицію, розміщену на сайті, що є офіційним інтернет-представництвом Президента України, підтримали електронними підписами 1798 людей. Необхідно, щоб було 25 тисяч підписів.

Розумію, що вирішення проблем такого масштабу повинно здійснюватись на регіональному рівні і не відноситься до компетенції президента. Але, в умовах сучасної України, втручання вищого керівництва держави може значно прискорити виявлення причин забруднення, усунення його наслідків, встановлення та притягнення до відповідальності винних, -- підкреслює автор звернення Олександр Герасимчук.

В м. Луцьку та на прилеглих територіях склалася катострофічна ситуація зі станом повітря. Вміст аміаку, сірководню, оцтової кислоти місцями в десятки разів перевищує допустимі норми. Періодично, а місцями постійно, відчуваються неприємні запахи, характерні для зазначених речовин.

Проблема з!явилася ще в 2016 році і набула небезпечного масштабу в червні 2019 року. Причини забруднення повітря достовірно не встановлені на даний час. Їх пов'язують з діяльністю заводу з виробництва біоетанолу "Біо пек" та зливанням мелясної барди на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу. 

«Розумію, що вирішення проблем такого масштабу повинно здійснюватись на регіональному рівні і не відноситься до компетенції президента. Але, в умовах сучасної України, втручання вищого керівництва держави може значно прискорити виявлення причин забруднення, усунення його наслідків, встановлення та притягнення до відповідальності винних,» -- підкреслює автор звернення Олександр Герасимчук.

Петицію, оприлюднену 15 липня, можна підписувати упродовж 72 днів.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel