Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку можна віддати 2 тисячі за інформацію про дешеву оренду і залишитися «з носом»

Ріелтор має брати комісійні тільки після поселення у житло

pixabay.com

У Луцьку можна віддати 2 тисячі за інформацію про дешеву оренду і залишитися «з носом»

Квартирні шахраї беруть гроші, але відповідати за достовірність не хочуть

Коли студенти приїжджають з канікул, у Луцьку починається бум на дешевші квартири. На сьогодні це житло, що в середньому вартує до 4-5 тис. гривень. Цим користуються недоброчесні агентства: запускають фейки в ОЛХ та інші ресурси з оголошеннями про здачу за 2,5-4 тис грн, виставляють фото "лівих" квартир. Ті, хто хоче зекономити, ловляться на гачок. Про це розповіла газеті «Волинь-нова» директор Волинського агентства нерухомості Лариса Мусійчук.

Вони приходять в агентство, заключають договори на інформпослуги, платять ( інформація на сьогодні ) 2000 грн. і отримують папірець з 3-5 номерами телефонів власників квартир, що здаються. Там їм відповідають - тільки що здали, передумали здавати, помилка тощо. Повторне звертання в агентство зазвичай нічого не дає - телефони отримали, гуляйте. Дві тисячі пролетіли, -- повідомила пані Лариса.

Лариса Мусійчук каже, що на одну з таких фірм у Луцьку особливо багато скарг.

"Вони приходять в агентство, заключають договори на інформпослуги, платять ( інформація на сьогодні ) 2000 грн. і отримують папірець з 3-5 номерами телефонів власників квартир, що здаються. Там їм відповідають - тільки що здали, передумали здавати, помилка тощо. Звертання в агентство зазвичай нічого не дає - телефони отримали, гуляйте. Дві тисячі пролетіли," -- повідомила пані Лариса.

За її словами, на Волині 108 ріелторів підписали правила, що беруть комісійні після поселення, особисто показують квартиру, ведуть перемовини з власниками. Отож, якщо клієнт хоче зняти квартиру без зайвих витрат, то має орієнтуватися на особливості оплати.

Інформацію-застереження Мусійчук поширила і у мережі Фейсбук.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel