Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинський митник зберігав на таємному рахунку в польському банку 19 млн. гривень

Правоохоронці підозрюють, що у Польші митник заховав 19 мільйонів.

te.20minut.ua

Волинський митник зберігав на таємному рахунку в польському банку 19 млн. гривень

Правоохоронці підозрюють головного державного інспектора відділу митного оформлення № 2 митного поста «Володимир-Волинський» Волинської митниці в недостовірному декларуванні своїх доходів

Відповідна інформація міститься в матеріалах кримінальної справи.

Як стало відомо, в січні 2016 року митник відкрив банківський рахунок у Польщі. Пізніше він вніс туди кошти в іноземній валюті на суму в еквіваленті понад 19 млн. гривень.

В Державній фіскальній службі заявляють, що в період 2003-2017 років митник задекларував дохід в 1,3 млн. гривень. Також в електронних деклараціях за 2016-2017 року сукупний розмір доходів підозрюваного та членів його сім'ї за відповідні роки становить близько 480 тис. гривень.

В Державній фіскальній службі заявляють, що в період 2003-2017 років митник задекларував дохід в 1,3 млн. гривень.

5 липня 2019 року митнику повідомили про підозру. У зв’язку з цим слідчий ДБР просив суд відсторонити підозрюваного від посади головного держінспектора на 2 місяці, оскільки, на думку слідства, саме перебування на посаді митника сприяло вчиненню ним кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 КК України (недостовірне декларування). Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і відсторонив митника від посади до 5 вересня.

Нагадаємо, справу спочатку розслідували детективи Національного антикорупційного бюро України за фактом незаконного збагачення, але після рішення Конституційного суду про визнання неконституційним незаконного збагачення справу в цій частині закрили, а провадження передали в Державне бюро розслідувань.

За матеріалами «Захід-медіа», «Незалежної служби новин» та ua.sbu.ua.​

Telegram Channel