Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Сезон отруєнь грибами відкрили на Рівненщині

Спеціалісти радять взагалі відмовитися від споживання грибів.

Радіо Трек

Сезон отруєнь грибами відкрили на Рівненщині

У Березному охоронці пообідали блідими поганками

Учора на Рівненщині зареєстрували перший випадок отруєння грибами. Троє чоловіків, які працюють охоронцями на підприємстві, потрапили до реанімації у Березнівську центральну райлікарню, інформує Радіо Трек.

Виявилося, що напередодні чоловіки наїлися дикорослих грибів, які самостійно зібрали на території Березного. Грибники були певні, що назбирали і приготували білих грибів, сироїжок та грибів-рядовок, проте серед залишків фахівці виявили бліду поганку.

Аби не отруїтися грибами, у Держпродспоживслужбі радять відмовитися від споживання дикорослих грибів, як від продукту взагалі, і почати споживати лише штучно вирощені печериці та гливи, які продаються у супермаркетах і магазинах, а також не купувати гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах.

Гриби – це харчовий продукт, який важко перетравлюється і споживати їх можуть лише здорові дорослі люди. В Україні зустрічається близько 80 видів неїстівних шапинкових грибів, близько 20-ти з яких - особливо небезпечні для життя людини.

Аби не отруїтися грибами, у Держпродспоживслужбі радять відмовитися від споживання дикорослих грибів, як від продукту взагалі, і почати споживати лише штучно вирощені печериці та гливи, які продаються у супермаркетах і магазинах, а також не купувати гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах (безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль).

Telegram Channel