Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Депутати звернулися до Президента щодо формування району з центром у Камені-Каширському

Відбулося засідання представницького органу краю

Камінь-Каширська РДА

Депутати звернулися до Президента щодо формування району з центром у Камені-Каширському

На позачергове засідання представницького органу краю, яке відбулося сьогодні зібралися 20 із 34-х депутатів

У роботі 38-ї сесії районної ради взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

У ході роботи, повідомляє сайт райдержадміністрації, депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2019-го по доходах у сумі 353 млн 112 тис. 722,86 грн та по видатках – 327 млн 148 тис. 150,59 грн.

Розглянули й освітні питання. Зокрема, прийняли рішення припинити шляхом ліквідації юридичну особу – загальноосвітню школу І-ІІ ступенів села Осівці та створити комунальний заклад загальної середньої освіти «Осівцівський ліцей Камінь-Каширської районної ради Волинської області». Такі зміни зумовлені вимогами чинного законодавства.

Окрім того, обранці громади схвалили визначення опорним навчальним закладом загальноосвітню школу І-ІІ ступенів села Хотешів на базі загальноосвітньої школи І ступеня села Котуш. Завдяки цьому рішенню вдасться зберегти школу в Котуші.

У ході роботи депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2019-го по доходах у сумі 353 млн 112 тис. 722,86 грн та по видатках – 327 млн 148 тис. 150,59 грн.

Насамкінець весь депутатський корпус підтримав проєкт звернення до Офісу Президента, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, народного депутата України Ірини Констанкевич, Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації щодо формування району з центром у Камені-Каширському в рамках моделювання системи адміністративно-територіального устрою Волині.

Нагадаємо, що більшість членів регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Волинської області підтримали пропозицію укрупнення регіону до чотирьох районів – з центрами у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинському та Камені-Каширському. Натомість, Мінрегіон вважає доцільним поділ на три райони (без Камінь-Каширського).

 

 

Telegram Channel