Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У камінь-каширському селі Стобихівка батьки не пустять дітей до школи

Учні цього села і торік з татами і мамами бойкотували свою престарілу школку-«рукавичку»

kamin.rayon.in.ua

У камінь-каширському селі Стобихівка батьки не пустять дітей до школи

Доки не почнуть будівництво нового навчального закладу

Днями в ЗОШ І-ІІ ступенів с.Стобихівка відбулися загальношкільні батьківські збори, де прийняли рішення не пускати дітей до школи з 1 вересня 2019 року доки не розпочнеться будівництво нової школи. Про це інформує сайт Волинської ОДА.

У повідомленні йдеться, що будівництво розпочнуть, як тільки надійде черговий транш з держбюджету. 

Аби розпочати будівництво школи у с.Стобихівка необхідні кошти, що мають надійти з Державного бюджету, запевняють в адміністрації.

Слід зауважити, що для старту будівництва вже пройдені усі процедури та в результаті тендерних торгів визначено переможця на виконання робіт, а саме ТОВ «Новітехсервіс». Однак, щоби розпочати будівельні роботи, підрядник очікує виплати авансу.

Цього року планують розпочати роботи, зокрема викопати котлован, залити фундамент за зробити цокольне перекриття.

В адміністрації запевняють, що для старту будівництва вже пройдені усі процедури та в результаті тендерних торгів визначено переможця на виконання робіт, а саме ТОВ «Новітехсервіс». Однак, щоби розпочати будівельні роботи, підрядник очікує виплати авансу.

Будівництво довгоочікуваної школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області реалізовують в рамках Державного фонду регіонального розвитку. Для початку робіт на 2019 рік з ДФРР передбачили 4 млн 513 тис. грн та співфінансування з місцевого бюджету у розмірі 910 тис. грн. У поточному році з Державного бюджету для Волині вже надходили 2 цільові транші на будівництво об’єктів, що реалізуються в рамках ДФРР. Нині в області очікують кошти на ще ряд об’єктів, в числі яких Стобихівська школа.

Раніше повідомлялося про обіцянку попереднього голови обладміністрації Олександра Савчука почати будівництво закладу у 2018 році. У квітні цього року лунало запевнення місцевої влади, що справа зрушить з місця ще весною.

Як повідомляв Район. Камінь-Каширський у селі Стобихівка Камінь-Каширського району селяни вже понад десять років чекають  будівництва нової школи. Старе приміщення освітнього закладу збудовано ще в1974 році. Воно розраховане лише на 70 учнів. Наразі тут навчається понад 260 дітей, а класів 13.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel