Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Маленькі жителі волинського села пішли до першої сповіді

Тринадцять маленьких парафіян Хресто-Воздвиженського храму з духовним наставником – отцем Степаном Трефлером.

Фото Ольги ПОЛІЩУК.

Маленькі жителі волинського села пішли до першої сповіді

Таїнство відбулося у селі Ватин Горохівського району

Днями у цьому населеному пункті тринадцять маленьких парафіян  Хресто-Воздвиженського храму з цікавістю і радістю очікували досі незвідану  подію на своїх життєвих стежинках – сповідь. Разом із діточками приємно хвилювалося все село, бо настільки велелюдне таїнство його наймолодших і найдорожчих жителів відбувалася вперше.

Перша сповідь – перепустка в особливий період життя з Богом. До неї хлопчиків і дівчаток настоятель храму отець Стефан Трефлер готував із великою любов’ю і відповідальністю. Діточки приходили до духовного наставника пізнавати найпотрібнішу мудрість, з ним вони старанно вивчали молитви, катехизи, правди віри, у яких йдеться про те, яким має бути християнин. Із задоволенням  запам’ятовували вірші про Бога, церкву, хресних батьків.

Перша сповідь – перепустка в особливий період життя з Богом. До неї хлопчиків і дівчаток настоятель храму отець Стефан Трефлер готував із великою любов’ю і відповідальністю.

В таких благочестивих трудах швидко настав знаковий світанок. Зібравшись перед храмом, малеча  отримала благословення від хрещених мам, татусів і в процесії з отцем Стефаном усі вирушили на свою першу урочисту й незабутню Божественну  Літургію. 

Тринадцять маленьких парафіян  Хресто-Воздвиженського храму з духовним наставником – отцем Степаном Трефлером.
Тринадцять маленьких парафіян Хресто-Воздвиженського храму з духовним наставником – отцем Степаном Трефлером.

 У храмі своїми дівчатками й хлопчиками, наче сонечками, милувалися їхні мами й тати, дідусі й бабусі, хресні батьки, парафіяни, друзі. Хотілося безкінечно дивитися, як шанобливо вони підходили до Святих Тайн, як обережно приймали Святі Дари й вдячно отримували пам’ятне свідоцтво про першу сповідь й урочисте причастя.

Нехай Бог оберыгаэ Вас по життю! Фото Ольги ПОЛІЩУК.
Нехай Бог оберыгаэ Вас по життю! Фото Ольги ПОЛІЩУК.

 Відтак  всі парафіяни найгарнішими словами й сердечним почуттями вітали тих, хто вперше приймав Ісуса до свого серця. А всі разом щиро дякували  всечесному отець Стефану, який був посередником між Творцем і нашими дітьми, посіявши  в їхніх душах зерна любові до Бога. Дорослі і діти бажали настоятелю, щоб Всемилостивий Господь щедро винагородив його невтомну працю Своїми дарами, обдарував учителя духовності  силою й  натхненням, радістю, миром, надією.

Галина ГОЛІЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel