Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Майже 700 учнів здобуватимуть музичну освіту у Ковельській школі мистецтв

Уже традиційно найпопулярніші інструменти — гітара, фортепіано, скрипка.

kovelrada.gov.ua

Майже 700 учнів здобуватимуть музичну освіту у Ковельській школі мистецтв

80 учнів вперше почнуть освоювати музичну грамоту

Директор Андрій Мигуля розповідає: “Досить багато маємо першокласників. Майже 80 новачків будуть освоювати музичну грамоту. Їх посвята відбудеться у Міжнародний день музики — 1 жовтня. Уже традиційно найпопулярніші інструменти — гітара, фортепіано, скрипка. Приміром, цьогоріч конкурс на гітару - 7 чоловік. Також більше є сопілкарів. Думаємо, що і заагітуємо когось із наших скрипалів освоїти контрабас. Другий рік поспіль є бажаючі навчатись на ударних інструментах. До речі, торік за кошти міського бюджету ми придбали барабанну установку”.

Серед нововведень, за словами керівника, з дошкільників (5-6 років) формується група естетичного виховання з вивчення основ музичної грамоти, ритміки, англійської мови, інформує Ковельська міська рада.

Приміщення Ковельської школи мистецтв впродовж останніх років зазнало кардинальних змін. Торік було капітально відремонтовано другий поверх та сходи, облаштовано методичний кабінет і хоровий клас. Кошти на це у сумі 650 тисяч гривень виділено з місцевого бюджету.

Ковельська школа мистецтв займає третє місце в області серед 37 подібних закладів. У нас працює 65 творчих педагогів, у яких навчається майже 700 учнів.  

Також за фінансової підтримки міста полагоджено господарську споруду, що знаходиться на території. Це дасть можливість звільнити кладові, де зберігався інвентар і облаштувати в них класи для занять, що на сьогодні є актуальним. Раніше до ладу привели актовий зал, коридор на першому поверсі, частину класів.

За кошти міського бюджету — це майже 300 тисяч гривень проведено ремонтні роботи другого корпусу, що на вулиці Відродження, 12. Загалом там займається 170 юних ковельчан.

- Ковельська школа мистецтв займає третє місце в області серед 37 подібних закладів. У нас працює 65 творчих педагогів, у яких навчається майже 700 учнів. Всі вони для нас унікальні, особливі, талановиті. І за кілька місяців на традиційному творчому звіті можна буде в цьому переконатись”, - з гордістю підкреслює керівник закладу.

Telegram Channel