Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Андрій Шевченко заявив, що перед збірною України завтра стоятиме завдання перемогти литовців

Триматимемо кулаки!

Фото: ua-football.com

Андрій Шевченко заявив, що перед збірною України завтра стоятиме завдання перемогти литовців

І вдало провести решту поєдинків відбору до Євро-2020

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поспілкувався з пресою на передматчевій прес-конференції напередодні поєдинку зі збірною Литви у відбірковому циклі Євро-2020, повідомляє ua-football.com.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поспілкувався з пресою на передматчевій прес-конференції напередодні поєдинку зі збірною Литви у відбірковому циклі Євро-2020.

- Збірна Литви, як можна було побачити на останніх тренуваннях, особливу увагу приділяла стандартам. Ви, напевно, вивчали суперника, наскільки така гра приносить литовцям результат?

- Однозначно, з цими варіантами ми працювали. У першу чергу з нашими стандартами. Це відмінна зброя при наявності виконавців. Для будь-якої команди, і для нас, і для Литви, дозволяють бути агресивними, небезпечними.

- Гра відбудеться на штучному полі, але ви відмовилися тренуватися на синтетиці в Україні. Чому?

- Справа в тому, що в Києві немає поля такої якості, як тут. У Києві є синтетика, але вона не збігається з параметрами і характеристикам з місцевою. Адже різні покоління синтетичних полів відрізняються, і тому ми вирішили не навантажувати даремно хлопців в Києві, а потренуватися вже тут, на тому полі, на якому ми будемо грати.

- Чи можете виділити якісь персоналії в збірній Литви, або все-таки вона більше сильна командою?

- Ви знаєте, я не люблю виділяти індивідуально гравців. Граючи вдома, будь-яка команда хоче показати хороший футбол. Ми це розуміємо, і готові до опору з боку господарі. Але, в будь-якому випадку, перед нами стоїть завдання перемогти.

- Ви спілкувалися з кимось із суперників збірної Литви, з якими вона вже грала раніше?

- Ви знаєте, немає сенсу думати про те, що вже минуло. Завтра буде матч, і моє завдання як тренера - підготувати команду, для того щоб вона завтра вирішила поставлене завдання.

- У заявці може бути 23 гравця, але в Литву прилетіло 24. Уже знаєте, кого завтра відчепите від заявки?

- Так, як би не було важко, це треба робити. З цим ми визначимося після сьогоднішнього тренування. Повторюся, що футболісти ставлять мене в дуже скрутне становище, так як працюють з великим бажанням і самовіддачею. Звичайно нелегко, визначити кращих, але це потрібно зробити. І гравці повинні це також розуміти.

- На стадіоні очікується аншлаг, і тренер збірної Литви сказав, що це заслуга збірної України. Як ви сприймаєте ці слова?

- Звичайно, приємно чути такі слова. Але у нас є завдання, вдало зіграти решту матчів і виграти завтрашній поєдинок, при всій повазі до суперника і місцевих уболівальників.

Telegram Channel