Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Як зробити щеплення жителям тимчасово окупованих територій

Зробити безоплатне щеплення можна як у комунальних (“державних”) закладах охорони здоров’я, так і в приватних клініках і лікарів-ФОП, які уклали договір з НСЗУ.

МОЗ України

Як зробити щеплення жителям тимчасово окупованих територій

МОЗ України пояснило, як люди, що мешкають в ОРДЛО та Криму, можуть пройти вакцинацію за державний кошт

Для цього слід на підконтрольній українській владі території укласти декларацію з сімейним лікарем аби безкоштовно зробити щеплення від 10 небезпечних захворювань.

Цим правом також можуть скористатися іноземні громадяни, які постійно приживають в Україні, біженці та особи без громадянства.

МОЗ України запрошує мешканців тимчасово окупованих територій захистити себе і своїх дітей від 10 небезпечних хвороб - безоплатно отримати щеплення, гарантовані державою для кожного, на підконтрольних територіях.

Підписавши декларацію з терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем, можна зробити безкоштовне щеплення згідно календаря щеплень від таких хвороб, як: туберкульоз, поліомієліт, дифтерія, кашлюк, правець, кір, гепатит В, гемофільна інфекція, краснуха, епідемічний паротит.

Щеплення можна отримати в амбулаторіях, дитячих та дорослих поліклініках, фельдшерсько-акушерських пунктах на підконтрольній Україні териотрії. Безоплатні щеплення проводять як у комунальних (“державних”) закладах охорони здоров’я, так і в приватних клініках, або у лікарів-ФОП, які уклали договір з НСЗУ.

 

 

 

Джерело: vz.kiev.
Telegram Channel