Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку створять навчальний центр для пожежників-газодимозахисників

Польські та українські рятувальники також говорили про спільне навчання

vl.dsns.gov.ua

У Луцьку створять навчальний центр для пожежників-газодимозахисників

Про це йшлося на конференції рятувальників Мазовецького воєводства та Волині

9 вересня в Луцьку відбулась конференція по проєкту міжнародної технічної допомоги «Ефективна координація рятувальних заходів в Остроленцько-Сєдлєцькому субрегіоні та Волинській області», в якому Управління ДСНС області виступає одним з бенефіціарів, інформує сайт ДСНС в області. В ході виступу Володимира Грушовінчука, начальника Управління ДСНС області генерал-майора служби цивільного захисту, стало відомо про створення нового центру.

Начальник Управління ДСНС області зазначив, що головна мета проєкту – удосконалення координації рятувальних дій шляхом модернізації інтегрованої станції управління, покращення можливостей пожежно-рятувальної служби шляхом проведення спеціалізованої підготовки у створених навчальних комплексах, підвищення можливостей служби шляхом забезпечення сучасного рятувального обладнання та спеціальних автомобілів.

Для цього в Луцьку буде створено сучасний навчально-тренувальний центр підготовки пожежників-газодимозахисників з обладнанням відповідно до кращих європейських стандартів.

Всі волинські рятувальники пройдуть у ньому спеціальну фізичну та психологічну підготовку, що допоможе ефективніше боротись з пожежами та здійснювати аварійно-рятувальні заходи в умовах надзвичайних ситуацій.

Для цього в Луцьку буде створено сучасний навчально-тренувальний центр підготовки пожежників-газодимозахисників з обладнанням відповідно до кращих європейських стандартів.

Завершити реалізацію проєкту планується до 31 грудня 2020 року.

Для підрозділів служби «101» Волинської області уже придбано 60 нових сучасних апаратів на стисненому повітрі, що стали в бойовий розрахунок усіх луцьких підрозділів служби порятунку. В наступному році для Управління ДСНС області планується придбання 2  спеціальних пожежних автомобілів з обладнанням, один з яких буде спеціалізований для транспортування та обслуговування засобів захисту органів дихання, незамінних під час тривалих операцій з гасіння пожеж.

Президент міста Сєдльце Анджей Сітнік у своєму виступі від імені польської делегації зазначив, що високий рівень боєздатності пожежних і рятувальних підрозділів є дуже важливим чинником безпеки громадян як в Польщі, так і, безперечно в Україні, а тому успішна реалізація заходів проєкту вцілому позитивно вплине на захист територій і усього населення Остролецько-Сєдлецького субрегіону та Волинської області від будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Проект реалізується в рамках Програми Транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 за участі головного бенефіціара – муніципалітету міста Седльце Мазовецького воєводства Польщі, а також інших партнерів – гміни Корчев та Седлецького міського управління Державної пожежної охорони.

 Українсько-польський проєкт має загальний бюджет 1 838 209 євро, з них 747 213 євро – квота для українського партнера (з яких гранд ЄС для України 672 491,70 євро; внесок Управління ДСНС України у Волинській області 74 721,30 євро).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel