Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині знайшли палія, який підпалив стерню і ледь не пустив з вогнем 50 га сої

Волинь-нова

На Волині знайшли палія, який підпалив стерню і ледь не пустив з вогнем 50 га сої

12 вересня надвечір горіла осередками стерня на площі 0,5 га у селищі Торчин Луцького району. Дим та полум’я помітив власник суміжної ділянки, де на площі близько 50 гектарів засіяна соя

О 19:31 чоловік зателефонував до Служби 101 й повідомив, що вогонь будь-якої миті може перекинутися й знищити урожай сої.

До місця виклику уже за сім хвилин після повідомлення прибули працівники 20-го Державного пожежно-рятувального поста селища Торчин. Рятувальники оперативно ужили заходів для недопущення перекидання вогню й о 20:15 ліквідували горіння.

З’ясувалося,  що підпалив стерню 28-річний користувач поля Михайло М.

З’ясувалося,  що підпалив стерню 28-річний користувач поля Михайло М. Співробітники ДСНС підготували матеріали про вчинення правопорушення й направили до екологічної інспекція для притягнення до відповідальності палія відповідно до чинного законодавства.

Для протидії численним пожежам на відкритих територіях та природних екосистемах рятувальники закликають громадян дотримуватися вимог пожежної безпеки та не спалювати залишки сухої рослинності. Такі загоряння не лише шкодять довкіллю, знищуючи все живе на своєму шляху, завдають шкоди здоров’ю людей та призводять до матеріальних збитків. Варто пам’ятати, що безпечним способом переробки сухої трави, листя та інших органічних відходів є компостування.

ДСНС наголошує: якщо ви стали свідками навмисних дій, що можуть спричинити пожежу, - не будьте байдужими: повідомляйте правоохоронців за номером 102, невеликі загорання спробуйте ліквідувати самотужки, якщо ж пожежа набула значних обсягів, негайно викликайте рятувальників за номером 101!

У ДСНС України у Волинській області.

 

Джерело: У ДСНС України у Волинській області.
Telegram Channel