Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині змагалися юні любителі радіопеленгації та судномодельного спорту

Турнір тривав три дні.

kovelrada.gov.ua

На Волині змагалися юні любителі радіопеленгації та судномодельного спорту

На базі оздоровчого табору «Сонячний» в Гаразджі Луцького району відбулися обласні відкриті змагання учнівської молоді

Спортивна радіопеленгація також відома як «полювання на лисиць». Використовуючи карти місцевості (як правило масштаб 1:15000), компас і радіоприймачі з направленою антеною (3,5 МГц і 144 МГц, він же – «пеленгатор»), учасники повинні знайти задану кількість «лисиць» – КП за найменший час.

Суддівська колегія відзначила хорошу підготовку учасників.

У «Сонячному» прибуло 9 команд. Вони представляли чотири райони та три міста області, Центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Волинський обласний спортивно-технічний клуб товариства сприяння оборони України та спортивний клуб «AZIMUT» з міста Замость (Польща).

Всі учасники залишились задоволені: хтось вперше пройшов дистанцію, а хтось – виборов перемогу.

Суддівська колегія відзначила хорошу підготовку учасників.

У той же час проходили змагання з судномодельного спорту.У заході взяли участь команди, які представили заклади освіти п’яти районів нашої області, міст Ковеля, Луцька, Нововолинська та Центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

Учасники демонстрували власні розробки моделей військових, цивільних суден з механічними двигунами, радіокерованих фігурного курсу, катерів вільної конструкції з електричним двигуном і гребним гвинтом довжиною до 600 мм, радіокерованих довільної конструкції. Юним констукторам сприяла ідеальна погода – надзвичайно тепла та з вітерцем.

Тетяна Невесенко,
методист Ковельської міської
станції юних техніків  

Telegram Channel