Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Старший муніципальний інспектор зустрівся з рожищенськими продавцями

Олександр Дулюк: «Не перший рік у нас виникають суперечки на рахунок несанкціонованої торгівлі, але маємо врешті-решт дотримуватися закону та поступати згідно прописаних правил».

rozhrada.gov.ua

Старший муніципальний інспектор зустрівся з рожищенськими продавцями

Розмова стосувалася несанкціонованої торгівлі на вулиці та на ринку міста

Розмова про несанкціоновану торгівлю відбулася, як з продавцями на ринку так і з тими, хто торгує на тротуарі поблизу площі Богдана Хмельницького. Щоправда, останні не прийшли на збори задля вирішення конфліктного питання, повідомляє Рожищенська міська рада.

Продавчині, які здійснюють торгівлю у відведеному для цього місці, обурюються, що «закон не всім писаний» й одні послухали та перейшли торгувати на ринок, а інші – залишилися на тому ж місці. Старший муніципальний інспектор вислухав нарікання людей та пообіцяв якнайшвидше вирішити це питання. Також він навів приклад сусідньої Польщі, де ніхто не зважає на вмовляння, а за порушення благоустрою – отримують покарання.

«Не перший рік у нас виникають суперечки на рахунок несанкціонованої торгівлі, але маємо врешті-решт дотримуватися закону та поступати згідно прописаних правил», - додав Олександр Дулюк.

Найгірше коли накрапає дощ, тоді некомфортно ні нам, ні покупцям. Вже не раз просили щоб зробили тут накриття. Але дарма. До нас директор ринку не прислухається. 

Довелося почути нарікання продавчинь і на директора ринку. Який, за їхніми словами, навіть не планує створювати належні умови для торгівлі, а от гроші за місце отримує справно. «Найгірше коли накрапає дощ, тоді некомфортно ні нам, ні покупцям. Вже не раз просили щоб зробили тут накриття. Але дарма. До нас директор ринку не прислухається», - нарікають продавчині.

Олександр Валентинович пообіцяв, як депутат міської ради, на наступну сесію міськради закликати директора Рожищенської райспоживспілки Володимира Дендеру та директора ринку міста Рожище Олександра Ткачука та розібратися з ситуацією.

Навідався старший муніципальний інспектор й до тих, хто реалізує свій товар поблизу площі Богдана Хмельницького та попередив, що штрафуватиме всіх, хто порушує правила благоустрою міста. 

«Я не хочу нікого ображати чи штрафувати, але кажу відверто буду складати протоколи на всіх, хто тут торгує», – зауважив Олександр Дулюк. Присутні жінки визнали свою вину та обіцяли наступного разу йти торгувати на ринок.

 Присутні жінки визнали свою вину та обіцяли наступного разу йти торгувати на ринок.
Присутні жінки визнали свою вину та обіцяли наступного разу йти торгувати на ринок.

 

Telegram Channel