Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ковельські обранці громади ознайомились з роботою навчальних закладів міста

Здається, чиновники пригадали, як самі сиділи за партами.

kovelrada.gov.ua

Ковельські обранці громади ознайомились з роботою навчальних закладів міста

У рамках проведення дня депутата, обранці громади відвідали освітні заклади міста, де мали можливість детальніше познайомитись з реалізацією реформи Міністерства освіти і науки – Новою українською школою

Розпочали свою роботу із ЗЗСО №12. Директор Ігор Щур розповів представникам влади історію школи, досягнення учнів та вчителів, про гуртки, клуби та існуючі проєкти, якими гордиться навчальний заклад. Також Ігор Романович звернув увагу й на наявні шкільні проблеми, які потребують вирішення – модернізація енергоосвітлення, комунікацій, ремонт каналізації та заміна підлоги в спортивному залі, повідомляє Ковельська міська рада.

З роботою Нової української школи депутатів ознайомила педагог початкової освіти Наталія Ягодинець. Вона звернула увагу, що головною метою НУШ є створення такої школи, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосувати їх у житті. Також вчителька говорила про основні засади, переваги та ризики НУШ, показала кабінети, де навчаються учні.

У ЗЗСО №2 обранців громади зустрічав директор Ігор Ткачук. Він радо поділився історією школи, яка святкуватиме в цьому році ювілей – 85 років. Також повідомив про кількісний склад учнів та вчителів, досягнення закладу, розповів й про наболіле – малу кількість класних кімнат, де навчається більше як 400 дітей, школа ж працює майже по 12 годин на добу. Ігор Олегович зауважив, що гордістю ЗЗСО№2 є фольклорний гурт «Дивина», а родзинкою – національно-патріотичне виховання, адже навчальний заклад співпрацює з громадською організацією «Сокіл».

Гордістю ЗЗСО№2 є фольклорний гурт «Дивина», а родзинкою – національно-патріотичне виховання, адже навчальний заклад співпрацює з громадською організацією «Сокіл». 

Було чим здивувати депутатів і директору СШ №3 – Галині Власюк. Хоча школа і є однією з найстаріших в місці, проте постійно розвивається, а на її базі втілюється проєкт «Інтелект України», який спрямований на підтримку інтелектуально здібних дітей. Мета проєкту – розвинути математичні здібності учнів, забезпечити успішне засвоєння курсу математики, логіки, вільно спілкуватись іноземними мовами. Заступник директора Тетяна Ярош презентувала віртуальну відео-екскурсію «Інтелекту України» та НУШ в спеціалізованій школі, показала класні кімнати, які обладнані «зонами» для дітей: можливостей, дослідження і наукових досягнень, настрою, особистого простору, оптимістичних прагнень, тиші і відпочинку. Тетяна Ярославівна пояснила, що навчання в класах спрямоване на почуття та емоції дітей, набутті навичок роботи з інформацією, аналізу та гнучкого творчого мислення.

Заключною приймала представників міської громади ЗЗСО-ліцей №7, на чолі з директором та колегою – Валерієм Кубаєм. Валерій Олександрович озвучив загальну інформацію про школу, детальніше зупинився на єдиному в місці проєкті-експерименті, який функціонує в шкільному закладі – «Розумники». Мета проєкту – зробити навчання у початковій школі сучасним, поєднавши комп’ютерні технології та традиційні засоби навчання. Учні-«розумники» використовують електронні підручники нового покоління, в яких вдало поєднуються тексти, аудіо, малюнки, анімація та інтерактивні завдання, створені у формі гри. Цікавим є й наявність «електронних журналів», де батьки можуть вдома слідкувати за успішністю дітей. Очільник школи провів невеличку екскурсію класними кімнатами, аби депутати змогли наглядно побачити, як діти використовують планшети та мультимедійні дошки для навчання.

На завершення представники міської ради подякували організаторам дня депутата за можливість познайомитись з роботою освітніх закладів міста. Також висловили надію, що результати учнів не змусять себе довго чекати, адже у всіх школах працюють прекрасні педагоги.

Telegram Channel