Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Педагогам Луцька розповіли про булінг

Очільник юстиції Волині Валентин Кухарик спільно із сімейним радником Віктором Вальчуком провели зустріч із освітянами міста Луцька

ГТУЮ у Волинській області

Педагогам Луцька розповіли про булінг

Керівник юстиції Волині Валентин Кухарик та сімейний радник Віктор Вальчук зустрілися із освітянами

Захід проводився в рамках Всеукраїнського тижня з протидії булінгу. Очільник юстиції Волині Валентин Кухарик спільно із керівником громадської організації “Велес+”, сімейним радником Віктором Вальчуком за сприяння управління освіти Луцької міської ради та Волинської обласної бібліотеки для юнацтва провели зустріч із освітянами міста Луцька, повідомили у Головному територіальному управлінні юстиції у Волинській області.

Обговорювалися основні положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу».

Зауважимо, що після прийняття закону у громадян виникали запитання, пов’язані із розмежуванням понять булінгу та конфлікту, тому цей захід мав на меті об’єднати зусилля присутніх задля проведення спільних заходів з інформування населення про відповідальність за цькування в навчальному середовищі.

Після виявлення цькування потрібно проінформувати в письмовій формі керівника закладу освіти про цей випадок. Керівник зобов’язаний розглянути таке звернення та з’ясувати усі обставини.  

Наголосимо, що законом встановлено певний алгоритм дій для педагогічних працівників у разі виявлення факту булінгу, це і стало предметом розмови учасників зустрічі.

Після виявлення цькування потрібно проінформувати в письмовій формі керівника закладу освіти про цей випадок. Керівник зобов’язаний розглянути таке звернення та з’ясувати усі обставини. Надалі потрібно скликати засідання комісії з розгляду випадків булінгу та окреслити подальші дії. Якщо комісія визнає, що дійсно був факт булінгу, а не одноразовий конфлікт, то керівник зобов’язаний повідомити Сектор ювенальної превенції Національної поліції України та Службу у справах дітей.

Telegram Channel