Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Локачах планують призвати в армію 12 юнаків

Представників місцевого самоврядування військовий комісар закликав приділяти належнішу увагу оповіщенню і веденню військового обліку.

Локачинська районна газета/Фейсбук

У Локачах планують призвати в армію 12 юнаків

Районний військовий комісар Олександр Полянко провів брифінг Павло Костючко

У райдержадміністрації відбувся брифінг щодо осінньої призовної кампанії. У ньому взяли участь очільники району, сільські голови, працівники структурних підрозділів РДА. Військовий комісар Локачинського райвійськкомату Олександр Полянко детально розповів присутнім про особливості набору і подальше несення строкової служби, інформує Локачинська районна газета.

Зокрема, на засіданні говорилося, що призов розпочинається з 1 жовтня і триватиме до кінця року. Йому підлягають юнаки віком 20-27 років. Також поповнити ряди строковиків нині можуть особи молодшого віку (від 18 років), але тільки за власним бажанням та після написання відповідної заяви. Полянко нагадав: юнаки призовного віку мають вчасно, за викликом, прибути до військового комісаріату, а у разі неотримання повісток – прибути самостійно для уточнення облікових даних та проходження медичних оглядів протягом десяти днів з початку призову.

З Локачинського району загалом мають призвати 12 осіб (поки є тільки 3). Тож нинішню ситуацію з осіннім призовом військовий комісар назвав критичною.  

З Локачинського району загалом мають призвати 12 осіб (поки є тільки 3). Тож нинішню ситуацію з осіннім призовом військовий комісар назвав критичною. Мовляв, чимало людей просто-напросто ухиляється від свого обов’язку перед Батьківщиною, ігноруючи повістки і усіляко переховуючись від служби. У зв’язку з цим, працівникам військкомату доводиться фактично виловлювати правопорушників по місцю їх проживання.

Аби розвіяти міф, який чи не найбільше лякає призовників та їх рідних, Олександр Сергійович вкотре наголосив: солдатів-строковиків в зону АТО ніхто не відправляв і відправляти не буде, тож не потрібно хвилюватися з цього приводу. Представників місцевого самоврядування військовий комісар закликав приділяти належнішу увагу оповіщенню і веденню військового обліку. В ході прямого діалогу сільські голови запевнили, що активізують відповідну роботу на своїх територіях, і намагатимуться забезпечити своєчасну явку призовників у військкомат.

Telegram Channel