Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Поляки переймали досвід у нововолинців

Під час прес – конференції за участю делегації з польського міста Ярачево.

Світлана Груй

Поляки переймали досвід у нововолинців

У рамках партнерської співпраці до Нововолинська завітала делегація представників уряду та депутатів із міста та гміни Ярачево Республіки Польща

На прес-конференції за участю міського голови Віктора Сапожнікова, його заступників й керівників постійних депутатських комісій міськради та гостей зазначалося, що угода між містами-побратимами підписана ще у 2004 році. За 15 років цієї співпраці є гарні результати. Зокрема, кілька років нововолинські школярі відпочивають на Балтійському морі, спілкуються із своїми ровесниками з Польщі та Німеччини. Відзначаються спільно свята за участю художніх колективів та спортивних команд.

Польська делегація відвідала об’єкти інфраструктури міста, ознайомилися з діяльністю підприємств «Кроноспан-УА», «БРВ-Україна», а також з будівництвом шахти №10 «Нововолинська». 

Віктор Сапожніков розповів про досягнення Нововолинська, програми, які успішно реалізовуються, та проблеми, над якими працюють. Разом з тим зазначив, що шахтарському місту треба брати приклад з друзів – поляків, які займають четверте місце у європейській спільноті за темпами розвитку економіки. Хоча і у нас закордоні гості мали що перейняти.

Упродовж двох днів перебування у шахтарському місті польська делегація відвідала об’єкти інфраструктури міста, ознайомилися з діяльністю підприємств «Кроноспан-УА», «БРВ-Україна», а також з будівництвом шахти №10 «Нововолинська». Вони побували у Нововолинському ліцеї №1 та в центральній міській лікарні, після чого відзначили наш помітний поступ вперед.

Роксолана Вишневич


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel