Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Зі мною обійшлися, як зі старим відром»

Далеко не всі водії дотримуються закону щодо пільгових перевезень.

politeka.net

«Зі мною обійшлися, як зі старим відром»

Лучанина Володимира Лебедюка, який має право безкоштовного проїзду маршрутками, водій змусив заплатити

Проблема перевезення пільгових категорій громадян є і ми про неї не раз писали. Нахабні водії відмовляються перевозити пільговиків. Доходить ледь не до фізичних розправ.

І не всі можуть зробити, як львівські атошники. Ті, у відповідь на відмову перевезти їхнього побратима, зібралися на розмову з власником маршрутки і поставили ультиматум: "Або ти завтра звільнієш нахабного водія, або взагалі не будеш тут їздити". Підприємець не довго думав (тут мені чомусь згадуються солженіцинські "витримані широкоплечі хлопці" з УПА які ставили ультиматум кримінальникам) і звільнив шофера. Може, для когось це стало наукою, але випадки хамського поводження водіїв щодо пільгових категорій громадян і далі трапляються.

Сьогодні в редакцію газети "Волинь-нова" завітав лучанин Володимир Лебедюк. Він має посвідчення члена родини загиблого і може безкоштовно користуватися громадським транспортом.

– Зі своїм посвідченням члена родини загиблих я їжджу по всій Україні. Щойно приїхав зі Львова, усюди це посвідчення діє – навіть нічого не запитують. А в Луцьку сядеш проїхати одну-дві зупинки, вже виганяють з маршрутки. 27 вересня близько 14 години я їхав маршрутом №17. Водій мені каже: "Я безплатно возити не буду. Мені треба гроші". Пасажири почали обурюватися, а він тоді: "Не нервуйте. Чи хочете, щоб я вас завіз в кювет?". Показую, що в його ж салоні написано, що маю право їхати безкоштовно, а він мені: "То для начальства написано. Я таких не вожу". Зі мною обійшлися, як зі старим відром, – 82-річний чоловік ледь стримував сльози. – Я просив водія назватися – він не захотів. Я записав номер машини: АС 01-06 ВС. Ну, я мусив заплатити і тоді поїхав. Тоді в салон зайшов атошник і добре вичихвостив водія.

– Пасажири почали обурюватися, а він тоді каже: "Не нервуйте. Чи хочете, щоб я вас завіз в кювет?". Показую, що в його ж салоні написано, що маю право їхати безкоштовно, а він мені: "То для начальства написано. Я таких не вожу", – 82-річний чоловік ледь стримував сльози.  

– Зі скаргами на порушення їхніх прав пільговики можуть звертатися безпосередньо до нас в управління, в Центр надання адміністративних послуг або за телефоном 15-80 чи в наше управління, – розповів начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов. – Ми реагуємо на всі випадки. Якщо людина телефонує і залишає свої контактні дані, то ми ще й даємо їй офіційну відповідь.

Буквально через дві години після візиту пана Володимира. Верховна Рада України 303 голосами прийняла закону "Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян".

"Безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення громадян тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться у новоприйнятому документі.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel