Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Організували ініціативну групу з лобіювання створення Маневицького району

Тільки Маневичі чи Луцьк!

Агрополіт

Організували ініціативну групу з лобіювання створення Маневицького району

Про це на своїй сторінці у фейсбуці інформував екс-голова райдержадміністрації Андрій Линдюк

У районній раді була сформована ініціативна група, яка, «буде лобіювати інтереси Маневицького району» при формуванні 4-го району Волинської області. Її члени наполягають, що варто відстоювати 4-й район саме з центром у смт Маневичах.

Сам політик бачить перспективу Маневиччини у складі майбутнього Луцького району. Він не погоджується з пропозицією народного депутата від округу Ірини Констанкевич про розділення району між камінь-Каширським та Луцьким районом та обіцяє підтримати ідею центру в смт. Маневичах, якщо така буде розглядатися.

Але якщо цього не буде, і Маневицький район розділять, то це буде непоправима втрата для багатьох структур Маневиччини, які формувались десятиліттями, насамперед це стосується Маневицької лікарні, та і не тільки!

Свою позицію аргументує:
1. Ініціативу Маневицької районної ради, щодо створення району із центром у смт Маневичах не підтримала жодна ОТГ потенційного району;

2. Ратнівська районна рада в категоричні формі зробила заяву, що Ратнівський район має бути ВИКЛЮЧНО у складі Ковельського.
Розумію, що на сьогодні, так як сказала Людмила Веремчук на засіданнні ініціативної групи народний депутат від нашого округу Ірина Констанкевич ще раніше пообіцяла, що зробить все, щоб створити район на базі Камінь-Каширського. Знаючи, що Кабінет МІністрів встановив критерій щодо укрупненого району 150 тис жителів, тому обласна влада, щоб виконати цю обіцянку і вписатись в цей цифровий параметр доєднали до цього процесу Ратнівський район. Але виявилось, що Ратно+Камінь+Любешів разом становить лише близько 150 тис жителів. А це дуже ризиковано. Тому взяли і ще "врізали" частину Маневицького, щоб на Кабмін подати 175 тис жителів. Але тоді не врахували "категоричну позицію" ратнівчан. І без них, Камінь+Любешів+частина Маневицького район ніяк не може бути. Таким чином, щоб виконати обіцянку народного депутата, то потрібно або, йти наперекір ратнівчанам, але там є свій народний депутат, який точно не дасть їх образити, або доєднати до цього процесу увесь Маневицький район включаючи і Колківську, і Красновільську частини Маневицького району. Тільки за цієї умови набирається мінімально необхідна кількість жителів.

Чи погодиться Ірина Мирославівна і обласна влада збунтувати усіх жителів Маневицького району, адже в усіх позиція одностайна, якщо не може бути район із центром у Маневичах, то ВСІ без винятку села Маневиччини ВИМАГАЮТЬ входження в ЛУЦЬКИЙ РАЙОН.

Враховуючи позицію депутатів Колківської ОТГ, а вона цілком логічна і прогнозована - вся громада має увійти в Луцький район, тому маю глибоке переконання, що нам на сьогодні варто відмовитись від ідеї району із центром у Маневичах, а всім разом згуртуватись, щоб увесь Маневицький район був у складі Луцького.
Хтось може сказати, що я не патріот Маневиччини, повірте, ще й який патріот, і все ж є реалії життя. І якщо нова влада, і народна депутат, в крайньому разі публічно, ніде не відстоюють району із центром у смт Маневичі, тому це варто взяти за основу і зробити все, щоб було так, як того хочуть жителі нашого району - УВІЙТИ ДО ЛУЦЬКОГО РАЙОНУ!

Якщо завтра, чи за пару днів, я побачу, що позиція народного депутата і обласної влади зміниться і вони активно почнуть лобіювати район із центром у Маневичах у складі Камінь-Каширського, Любешівського і Маневицького районів, то я публічно визнаю, що помилився і подякую за це їм, також публічно! Але якщо цього не буде, і Маневицький район розділять, то це буде непоправима втрата для багатьох структур Маневиччини, які формувались десятиліттями, насамперед це стосується Маневицької лікарні, та і не тільки!

Джерело: Андрій Линдюк
Telegram Channel