Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Павленко: правоохоронці можуть тиснути на тих, хто хоче перейти до ПЦУ

Ростислав Паленко: Чи не побачимо механізми з арсеналу колишніх «регіоналів» невдовзі в руках нинішньої влади?

ЄС.

Павленко: правоохоронці можуть тиснути на тих, хто хоче перейти до ПЦУ

Громади і священнослужителі можуть зазнавати тиску з боку правоохоронців через бажання вийти з єдності з Московським патріархатом і доєднатись до Православної церкви України

 Про це свідчить новий законопроект від депутатів Опозиційного блоку «За життя», – про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук депутат фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко.

«У мережі знайшли документ, який потребує пильної уваги. Генеральний прокурор, за листом Голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, доручає відповідним підрозділам «опрацювати» і «надати пропозиції та зауваження» по вельми знакових законопроектах», – наголосив парламентар.

За його словами, законопроекти, внесені вони депутатами Опозиційної платформи «За життя», стосуються – «недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей» (1089 і 1089-1), а також – «внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності релігійних організацій» (1107).

«Дивні справи. У контексті останніх подій – насторожують»

«При цьому, у останньому проекті чітко не визначено, що таке «перешкоджання» і довільне тлумачення цієї норми на місцях дасть ще один важіль тиску на громади і священнослужителів, які бажають вийти з єдності з Московським патріархатом», – заявив Ростислав Павленко.

Депутат зауважив, що мотиви депутатів від ОПЗЖ ініціювати такі проекти законів зрозумілі. «Але для чого «опрацьовувати» ці вигадки українській прокуратурі? Чи не побачимо механізми з арсеналу колишніх «регіоналів» невдовзі в руках нинішньої влади?» – наголосив політик. «Дивні справи. У контексті останніх подій – насторожують», – резюмував він.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel