Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
А коли Ви останній раз були в аптеці? - рівнянка написала листа Володимиру Зеленському

Як вижити у декреті?

https://www.facebook.com/Анна Шмигельська

А коли Ви останній раз були в аптеці? - рівнянка написала листа Володимиру Зеленському

Молода мама Ганна Шмигельська з Рівного написала лист Президенту України. Його вона опублікувала на сторінці у Фейсбук.

У дописі йдеться, зокрема, про мізерні виплати, що їх отримують жінки, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною. Мова йде про суму у розмірі 860 гривень на місяць.

«Виходить що нормальним людям, які працюють на заводах, у школах, держслужбовцям. які отримують мінімальну зарплату, не народжувати?

А коли Ви останній раз були в аптеці? Ось зараз у мене донечка захворіла. Я сходила в аптеку і в мене в гаманці - 700 гривень. А ще треба купити памперси. І це добре, якщо все прекрасно з грудним вигодовування. А якщо потрібно суміш... Ви бачили, скільки вони коштують? За 860 гривень дитина поїсть тиждень. А що далі?

Дай Боже, щоб Ви ніколи не знали, що це таке: утримувати дитину на 860 гривень.

Чи можливо, взагалі, не народжувати? Ви всі постійно говорите, що потрібно піднімати демографічний стан країни… А як його піднімати?

Дай Боже, щоб Ви ніколи не знали, що це таке: утримувати дитину на 860 гривень. Але подумайте про нас, мам. Адже у всіх вас є мама, дружина, яка народила вам сина чи доньку. Вона - також мама.

Тож подумайте про жінок і врешті-решт про демографічний стан країни. Вибачте, що можливо, потурбувала, але наболіло "- йдеться у листі молодої мами Ганни Шмигельської з Рівного Президентові України Володимиру Зеленському.

Під ним підписалася б не одна наша читачка, особливо ті, хто має маленьких діток, або ж чекає на поповнення сім’ї. Їхні чоловіки теж би підтримали їх, а не шукали додаткових заробітків».

Джерело: Валентин СТАВСЬКИЙ
Telegram Channel