Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Китай змушує уйгурів вчити пісні про компартію. Вашингтон покарав його за це "чорним списком"

28 організацій із Китаю внесли до санкційного списку через причетність до порушення прав нацменшини

Волинь-нова

Китай змушує уйгурів вчити пісні про компартію. Вашингтон покарав його за це "чорним списком"

До мільйона уйгурів та інших мусульман тюркського походження примусово утримують в спецтаборах

Сполучені Штати внесли до санкційного списку 28 організацій із Китаю через причетність до порушення прав уйгурів у китайській провінції Сіньцзян. Про це повідомляє BBC, передає День.

«Вашингтон вніс у чорний список 28 китайських організацій, причетних, на його думку, до утисків уйгурської національної меншини в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР. Серед цих організацій – урядові агенції та технологічні компанії, що спеціалізуються на виробництві обладнання для відеоспостереження», - йдеться в повідомленні.

Тепер цим 28 організаціям заборонено купувати американську продукцію взагалі. Також санкції передбачають відмову в ліцензуванні поставок.

Сіньцзян-Уйгурський автономний район знаходиться на північному заході Китаю і населений однією з найчисельніших національних меншин країни – тюркомовними мусульманами-уйгурами.

За даними правозахисників, у Китаї до 1 мільйона уйгурів та інших мусульман тюркського походження примусово утримуються в спеціальних таборах, де їх, зокрема, змушують вчити китайську мову та співати патріотичні пісні про комуністичну партію.

Китайська влада, у свою чергу, у 2018 році підтвердила, що в Сіньцзяні діють центри освіти й професійної підготовки, де проходять навчання особи, які “потрапили під вплив ідей тероризму й екстремізму”.

Telegram Channel